Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Νέα Σελήνη Ιουλίου

Ηφαιστιακή ενέργεια στο ζώδιο του Λέοντα

27 Ιουλίου 2014



Μια άκρως δυναμική Νέα Σελήνη έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα των ημερών, που μόνο ήσυχο δε είναι. Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Ιουλίου ’14, Σελήνη και Ήλιος συναντιόνται στο ζώδιο του Λέοντα, με την λαμπερή συνοδεία του Δία να φωτίζει και να μεγεθύνει τις  ποιότητες αυτών των ουράνιων σωμάτων. Με υπέρλαμπρη διάθεση για μια νέα αρχή, νέα στάση ζωής, αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας, ευγνωμοσύνης, υπερηφάνειας, τα οποία όμως δυναμιτίζει ο Άρης στον Σκορπιό που μόλις έκανε την είσοδο του σε αυτό το ζώδιο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει αντικειμενική χαλαρότητα αλλά μια διάθεση να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε υπό το πρίσμα της ζήλιας και της έντασης. Όχι απλά «σε θέλω» αλλά «απαιτώ να σε έχω»!

Στον χάρτη του ελλαδικού χώρου, ο Ωροσκόπος βρίσκεται στον Ταύρο. Κυβερνήτης της η Αφροδίτη που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλανητικό σκηνικό.  

Τα αποθέματα ενέργειας είναι εκρηκτικά. Το κλίμα χρωματίζεται από έντονη ερωτική διάθεση και μια πεποίθηση ότι «μπορώ να καταφέρω τα πάντα». Ποτέ όμως δεν πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν δεν υπάρχει πρωτίστως στοχευμένη ροή. Με απλά λόγια, όταν υπάρχει αναβρασμός τεράστιων αποθεμάτων ενέργειας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί με ανεξέλεγκτες συνέπειες και προς πάσα κατεύθυνση. Σαν ένα ηφαίστειο που κοχλάζει και ξαφνικά καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι, να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας εποικοδομητικά, με στόχο, με συνέπεια, με ειλικρίνεια για τα κίνητρα μας. Χωρίς παρορμητισμό και βιασύνη γιατί ο Κρόνος παραφυλά να μας τσεκάρει. Αν κινηθούμε σωστά θα  μας ανταμείψει όπως κάνει πάντα. 

Με την μετακίνηση της πλειάδας των πλανητών από τα παρορμητικά ζώδια, ελάφρυνε το κλίμα και άφησε την σκυτάλη στην Αφροδίτη να κλείσει τον κύκλο αυτής της πολύμηνης αναταραχής. Έτσι, η ανάγκη για εσωτερική ηρεμία και για χαλαρότητα, στις συνθήκες του σπιτιού, της οικογένειας και
ευρύτερα στην πατρίδα μας, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό. Κι ενώ χρειαζόμαστε επιτακτικά «κάτι» που να μας δώσει το αίσθημα της ασφάλειας, ανακαλύπτουμε ότι δεν μπορούμε να το έχουμε. 

Γινόμαστε ανυποχώρητοι στις δικές μας ανάγκες και μόνο, παραβλέποντας τις ανάγκες των άλλων. Όλο αυτό δημιουργεί μια ανισορροπία στις σχέσεις μας, με κίνδυνο την ουσιαστική ρήξη που στην συνέχεια θα μας «αδειάσει» ψυχικά. Στον έρωτα και την αγάπη δεν χρειάζονται παιχνίδια εξουσίας ούτε εγωκεντρικές συμπεριφορές. Είναι ένα αλισβερίσι που πρέπει να βγαίνουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Δίνω για αν πάρω και παίρνω για να δώσω. Ειδικά γύρω στις 31/07 – 01/08 μπορούμε να επιλέξουμε αν θα τα διαλύσουμε όλα ή θα βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας κοινής ζωής. 

Από αυτήν την Νέα Σελήνη επηρεάζονται ιδιαίτερα οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών ή όσοι έχετε ωροσκόπο και πλανήτες στις πρώτες μοίρες αυτών των ζωδίων και οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου & τις αρχές του δεύτερου, ή όσοι έχετε ωροσκόπο και πλανήτες από την 10η ως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου