Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ - 7 Αυγούστου 2013




Στις 07 Αυγούστου, 51 λεπτά με τα μεσάνυχτα, έχουμε την Νέα Σελήνη στην 14ο 35’ του Λέοντα. Η Νέα Σελήνη γενικά συνδέεται με νέα ξεκινήματα, είναι η Αρχή, η Γέννηση. Είναι μια φάση που διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες – έως την επόμενη πανσέληνο – και δίνει το στίγμα αυτής της χρονικής περιόδου.
Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος και παρουσιάζεται ως «μάννα εξ’ ουρανού», έχει το θετικό χαρακτηριστικό ότι γίνεται σε ζώδιο όπου ο Ήλιος «βασιλεύει». Βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, δηλαδή στον Λέοντα. Σχηματίζει αποκλίνων αλλά στενό τρίγωνο με τον Ουρανό στον Κριό, ζώδιο επίσης πύρινο και στο οποίο ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση. Εδώ λοιπόν έχουμε την θέληση και επιθυμία να βάλουμε νέες βάσεις, νέους στόχους, να  θέσουμε σε εφαρμογή νέες καινοτόμες ιδέες με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Από την άλλη όμως, η Σελήνη και ο Ήλιος είναι σε τετράγωνο με τους Δεσμούς στον Ταύρο (Νότιο) – Σκορπιό (Βόρειο), και έτσι «το νερό δεν κυλά απλά κι αβίαστα στο αυλάκι». Δύσκολες οι συνεργασίες μεν, όμως στην συγκεκριμένη φάση ίσως η παρέμβαση ωριμότερων ανθρώπων (ο πατέρας, άτομα έμπειρα με εξουσία), να αποβεί σωτήρια. 

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης (στον χώρο της Ελλάδας), βρίσκεται στην 25η του Ταύρου, κοντά στον απλανή Algol. Εάν βρισκόμασταν στο μακρυνό παρελθόν, θα μας έλεγαν ότι θα μας βρουν δεινά, ότι θα έχουμε θάνατο του Βασιλιά κτλ. Αυτές οι δεισιδαιμονίες δεν ισχύουν πια, όμως, αυτό το σημείο έχει την δυναμική για μεγάλο κακό (θυμό, οργή, εκδίκηση) αλλά και μεγάλο καλό (πνευματικότητα, δικαιοσύνη, πάθος). Αυτός ο ωροσκόπος είναι πολύ σημαντικός γιατί,

ΠΡΩΤΟΝ , κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη, και η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο, σε αδύναμη θέση. Εδώ είναι πιο γήινη, λογική, υπολογιστική και καθόλου ανέμελη. Η μόνη όψη που σχηματίζει είναι ένα αποκλίνων εξάγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο, πάλι σε αδύναμη θέση. Εδώ δεν υπάρχει δυναμική, όμως συναίσθημα και λογική έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν αρμονικά.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ , ο ωροσκόπος πέφτει πάνω στον Κρόνο της Ελλάδας και ενεργοποιεί την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου που μας βασανίζει από την ίδρυση της χώρας. Σε αυτήν την φάση, θέλουμε να χαρούμε (βρισκόμαστε και σε περίοδο διακοπών μην ξεχνάμε) όμως η χαρά είναι συγκρατημένη. Και πώς να μην είναι άλλωστε… Σε αυτό συνηγορεί και το Μεσουράνημα  σε τετράγωνο με τον Κρόνο. 

Τρεις πλανήτες βρίσκονται στον Καρκίνο και η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στον 4ο οίκο (φυσικός κυβερνήτης του Καρκίνου). Αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο σε θέματα σπιτιού, ασφάλειας, οικογένειας και πατρίδας γενικότερα. Επηρεάζει πολύ τον συναισθηματικό μας κόσμο, το μέσα μας, το «είναι» μας. Σχετίζεται πολύ (Λέων) και με τα παιδιά μας, τα φλερτ, την διασκέδαση, την δημιουργία. 

Άφησα για το τέλος, το Τ-τετράγωνο των εξωκρόνιων  «Τιτάνων». Έχουμε την ακριβέστατη αντίθεση Δία (09ο 13’ καρκίνου) – Πλούτωνα (09ο 27’ αιγόκερου) και τον Ουρανό να τετραγωνίζει και τους δύο, με τον Δία να ολοκληρώνει με ιδιομοιρία στην επόμενη Πανσέληνο. Ο Δίας-Πλούτωνας φανερώνει κερδοσκοπία, διαπλοκή, διαφθορά, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι ένας σχηματισμός που συναντάμε στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (τετράγωνο), και στον χάρτη της Νέας Σελήνης τον βρίσκουμε στον άξονα 2ου – 8ου , οίκους κατ’ εξοχήν οικονομικούς, και μάλιστα στο τέλος των ακμών. Οι ακμές 3ου – 9ου είναι στις μοίρες που θα τετραγωνίσει ο Δίας τον Ουρανό. Επομένως μπορούμε να υποθέσουμε ότι εγείρει θέματα παιδείας, ΜΜΕ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νόμων και Δικαιοσύνης. Σε ανώτερο επίπεδο, απαιτείται πιο εξελιγμένη και φιλοσοφική προσέγγιση για να διαχειριστούμε αυτές τις κοσμικές ενέργειες.

Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη… Κάντε μια προσπάθεια να γίνετε εσείς η διαφορά σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη την εξέλιξη και όχι την μαζική ύπνωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου