Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2014

Άξονας Παρθένου - Ιχθύων

 



Τα ξημερώματα της Τρίτης  09 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η πανσέληνος του μήνα στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, στην 16ο19’.
Ο ωροσκόπος του χάρτη και συγκεκριμένα για την χώρα μας, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα στην 16ο51’, με τον Δία να συντροφεύει τον δρόμο του. Η θέση του κυβερνήτη Ήλιου και οι όψεις που σχηματίζει, δείχνουν το σενάριο του σκηνικού που εκτυλίσσεται  ήδη αλλά και που πρόκειται να ακολουθήσει. Και φυσικά, αφού κάθε πανσέληνος αφορά την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης είναι αδιαμφισβήτητη η βαρύτητα του και ο ρόλος που παίζει εδώ.


Στο ζώδιο της Παρθένου, ο Ήλιος υπολείπεται της λαμπρότητας, της ζεστασιάς και της χαράς που τον χαρακτηρίζει και γίνεται πιο σχολαστικός, ανασφαλής κι εργατικός. Τον απασχολούν πιο πρακτικά θέματα, πιο γήινα και καθημερινά. Η ρουτίνα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, χωρίς να μπορεί εύκολα να χαλαρώσει και να αφεθεί.  Η Σελήνη στους Ιχθύες αντίθετα αναζητά την ηρεμία, βουτά μονίμως σε ωκεανούς συναισθημάτων,  ταξιδεύει σε κόσμους φανταστικούς, ονειρικούς. Η ψυχή διψά για το εξιδανικευμένο, ζητά να αφεθεί, να έρθει σε επαφή με το θείο, το ουτοπικό, το εξωπραγματικό.

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες δυνάμεις ψάχνουν να βρουν μια ισορροπία, προκειμένου να ικανοποιήσουν όσα πρεσβεύουν ο καθένας ξεχωριστά. Κι ενώ γεννάται το δίλλημα και η αντιπαράθεση, το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνεργασία.

Την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης, συνοδεύει και μια άλλη αντίθεση στα ίδια ζώδια, αυτή της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Κι ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο στοιχείο του, η Αφροδίτη είναι σε ένα περιβάλλον απολύτως εχθρικό και άβολο για αυτήν. Σε αυτήν την φάση χάνει την γη κάτω από τα πόδια της γιατί θέλει αποδείξεις που ο Ποσειδώνας δεν μπορεί να της δώσει. Πώς να αφεθεί και πώς να χαλαρώσει; Δεν είναι στη φύση της. Να εμπιστευτεί ή όχι; Θέλει να γνωρίζει κάθε της βήμα, να ξέρει ακριβώς που βαδίζει, να εξακριβώνει τα κίνητρα και τις προθέσεις. Η ανασφάλεια της όμως μπορεί να την προδώσει, να πιστέψει ότι πράττει το σωστό χωρίς όμως να είναι…

Πως συνθέτουμε λοιπόν όλα τα στοιχεία της πανσελήνου; Το καλοκαίρι τελείωσε και η καθημερινότητα μας καλεί να επιστρέψουμε στην γνωστή μας ρουτίνα. Το καθήκον βαρύ, αφού δεν προλάβαμε να συντονιστούμε με την νέα πραγματικότητα. Γι αυτό και πολλοί από εμάς νοιώθουμε κουρασμένοι ψυχολογικά χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σε ερωτικό και συναισθηματικό επίπεδο, κάποιοι μπορεί να νοιώθουν μπερδεμένοι ή να εξαπατηθούν μέσα στην σχέση τους ή από μια νέα γνωριμία. Μπορεί όμως και να είναι απλά υποψιασμένοι χωρίς ουσιαστικό λόγο, απορρίπτοντας την χαρά που θα μπορούσαν να πάρουν. Επικρατεί ρομαντισμός, μυρίζει έρωτας, αγάπη, χειμαρρώδη αισθήματα. Την μεγαλύτερη προσοχή όμως θα πρέπει να την δείξουμε στα οικονομικά μας. Εκεί, μπορεί να έχουμε τις μεγαλύτερες προσδοκίες και να πάρουμε την μεγαλύτερη απογοήτευση. Μια μικρή γεύση πήραμε από την μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που έμελλε πρακτικά να είναι απλά μια αριθμητική απάτη.

Πέραν του άξονα Παρθένου-Ιχθύων, ακολουθούν και τα κονταροχτυπήματα Ουρανού (Κριός) και Πλούτωνα (Αιγόκερως) απέναντι στον Ερμή στον Ζυγό. Αυτό θα επιφέρει εντάσεις και νευρικότητα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στις σχέσεις μας. Καλό θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε, γιατί τις μέρες που ακολουθούν θα είναι μάλλον δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την διπλωματική οδό. Πιθανόν να επιμένουμε στο δικό μας δίκιο και τις δικές μας απόψεις, ή να είμαστε καχύποπτοι σε όσα ακούμε. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξουν ανατροπές και αλλαγές σχεδίων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι συνεργασίες, τα εργασιακά μας αλλά και θέματα που αφορούν τα παιδιά. Λέτε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει με καταλήψεις; Προσοχή επίσης χρειάζεται και στις μετακινήσεις μας, δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε ούτε να επιδεικνύουμε εγωιστικές συμπεριφορές.

Σωτήριο φαίνεται να είναι το εξάγωνο Ήλιου – Κρόνου, καθώς μας δίνει την δυνατότητα και την διάθεση να προσπαθήσουμε με αφοσίωση και πειθαρχία, εκεί που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολογίσαμε. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την Ποσειδώνια χροιά των Ιχθύων, ώστε να καθοδηγηθούμε μέσα από το ένστικτο και την φαντασία, βάζοντας σε πρακτική εφαρμογή όσα ονειρευόμαστε. Η έμπνευση άλλωστε είναι απαραίτητη για να συλλάβουμε ιδέες. Και από πού νομίζετε ότι πηγάζουν αυτές; Από την λογική σκέψη; Είναι το «θεϊκό» στοιχείο που σφραγίζει πάντα τα μεγαλειώδη έργα, είναι ο Ιχθείς που τα βρίσκει στα σύννεφα και  Παρθένος που τα φέρνει επί της Γης…

 Διαβάστε αναλυτικά για κάθε ζώδιο στο www.galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου