Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δίας στον Λέοντα

 Έξω καρδιά...


16 Ιουλίου 2014 - 11 Αυγούστου 2015



Το ζώδιο του Λέοντα αποτελεί την επιτομή της λάμψης, της ζωτικότητας, της αυτοπεποίθησης. Είναι ο απόλυτος Βασιλιάς του ζωδιακού. Η παρουσία του αποπνέει μεγαλοπρέπεια και αυτοκρατορικό αέρα. Όταν ο Δίας δηλώνει την παρουσία του σε αυτό το ζώδιο, δεν μπορεί παρά να αναδείξει όλα όσα πρεσβεύει ο Λέοντας, μεγεθύνοντας τις ποιότητες του, τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα.


Η θέση αυτή χαρίζει έντονη ζωντάνια, δύναμη και σθένος. Η εξωστρέφεια του πύρινου Λέοντα δυναμιτίζει την διάθεση για δράση, για διασκέδαση, χαρά, έρωτα και δημιουργικότητα. Δεν μπορεί να μείνει αδρανής, δεν μπορεί να κρυφτεί, δεν μπορεί να απομονωθεί. Πρέπει να βγει στην σκηνή, να δώσει την παράσταση, να εισπράξει το χειροκρότημα. Γιατί έχει ανάγκη να τον θαυμάσουν, να ξεχωρίσει, να αναγνωριστεί. Ο Δίας στον Λέοντα, είναι περήφανος για τον εαυτό του κι επιζητά την επιβεβαίωση από τους άλλους. Φέρνει ροπή για  χλιδή, έχει ακριβό γούστο, λατρεύει τις τέχνες, είναι το αιώνιο παιδί. 

Από τις 16 Ιουλίου 2014 έως και τις 11 Αυγούστου 2015, θα νιώσουμε όλοι έναν αέρα ανανέωσης, μια δύναμη προώθησης και μια ορμή να εκφραστούμε και να εξωτερικεύσουμε τα θέλω μας. Η διάθεση αλλάζει, και όλα όσα εκπροσωπεί ο Δίας σε αυτό το ζώδιο έχουν επίδραση στην καθημερινότητα μας, στη συμπεριφορά μας, στην λειτουργία μας, στις επιδιώξεις μας. Μπορούμε να επωφεληθούμε σε διάφορους τομείς της ζωής μας, με βοηθό την τόλμη και την θετική διάθεση. Είναι μια αλλαγή πλεύσης στην φιλοσοφική μας στάση, στην ψυχική μας διεύρυνση και ολοκλήρωση.  

Υπάρχει όμως μια αδιόρατη λεπτή διαχωριστική γραμμή, την οποία αν περάσουμε θα οδηγηθούμε στην «απέναντι πλευρά». Το ζητούμενο είναι να επεκταθούμε κατά τρόπο τέτοιο ώστε να γνωρίσουμε τις δυνατότητες μας και να μεγαλουργήσουμε, με  οδηγό πάντα την ταπεινότητα της ύπαρξης μας. Γιατί, η υπερβολική αυτοπεποίθηση επιφέρει αλαζονεία, εγωισμό, κυριαρχία, αυταρχισμό, δίψα για εξουσία. Επιβάλλεται να γνωρίζουμε τα όρια της υπόστασης μας και να εξυπηρετούμε τους στόχους μας με γενναιοδωρία, πίστη και αξιοπιστία. Όταν πίσω από τα ατομικά κίνητρα, κρύβεται η αυθάδεια και η υπεροψία, χάνεται η εμπιστοσύνη στην ουσιαστική ανάγκη της ολοκλήρωσης του Εγώ. Σκοτεινιάζεις το ηλιακό σου πλέγμα και εμποδίζεις την ζωοφόρο ροή της ενέργειας. 

Κανένα πλάσμα δεν μπορεί να είναι πραγματικός ηγέτης, έως ότου θελήσει πρώτα να είναι «υπηρέτης» των άλλων. Πετυχημένος Βασιλιάς είναι αυτός που κυβερνά με γνώμονα την ευημερία του βασιλείου του. Τότε, και μόνο τότε,  κερδίζει επάξια τον τίτλο του άρχοντα, αλλά και την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό απέναντι στην προσωπική του αξία και τα έργα του. Τότε, ο Βασιλιάς Ζει για Πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου