Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Άρης στον Κριό



Η θερμοκρασία ανεβαίνει…

 

 20/02 έως 31/03 2015


Η περιπλάνηση του Άρη κλείνει με την επιστροφή στο σπίτι του, καθώς από τις 20 Φεβρουαρίου ο Άρης κινείται στο ζώδιο του Κριού. Εδώ ο Άρης είναι ο απόλυτος αφέντης, αφού παραδοσιακά κυβερνά τον Κριό. Για το επόμενο διάστημα και όλο τον Μάρτιο, ο θερμόαιμος πολεμιστής αναλαμβάνει δράση και ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης…


Στο πύρινο παρορμητικό περιβάλλον του Κριού, η ενέργεια γίνεται εξωστρεφής, τονίζοντας έντονα και τις θετικές αλλά και τις αρνητικές του ιδιότητες. Επικρατεί η τάση για ανεξαρτησία και ανταγωνιστικότητα. Τα πάντα κινούνται με ταχύτητα φωτός και τις περισσότερες φορές χωρίς δεύτερη σκέψη.

Την περίοδο που ακολουθεί, η καθημερινότητα μας θα χορεύει σε τρελούς ρυθμούς. Ο Άρης αυξάνει την σωματική αλλά και την πνευματική δραστηριότητα, δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία και χαρίζει απλόχερα την ώθηση να κυνηγήσουμε οτιδήποτε μας ενδιαφέρει. Μας γεμίζει με το κουράγιο που απαιτείται ώστε να προχωρήσουμε σε νέα εγχειρήματα φροντίζοντας να υπάρχει και ο ανάλογος ενθουσιασμός, θάρρος και μεράκι. Η προσέγγιση σε όλα τα θέματα είναι άμεση, ειλικρινής και ενίοτε με παιδική αφέλεια.

Όμως δεν ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι και πολεμοχαρής, όχι ωστόσο αιμοδιψής. Για το παιχνίδι και μόνο μπορεί να προκαλέσει αψιμαχίες και καυγάδες, κρατώντας το ενδιαφέρον του στα ύψη. Οι αποφάσεις λαμβάνονται αστραπιαία και συχνά εν βρασμώ ψυχής. Για τους λόγους αυτούς, δεν θέλει και πολύ να ανάψουν τα αίματα και να εμπλακούμε σε δύσκολες καταστάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι κόντρα στη φύση μας. Καθίσταται απαραίτητο να περιορίσουμε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις και να βάλουμε την λογική μπροστά από την πράξη.

Ο Άρης στον Κριό δεν αντέχει τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις ενώ δεν έχει την υπομονή για μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις, ούτε σε επαγγελματικό ούτε σε ερωτικό και προσωπικό επίπεδο. Το μότο του «φύγαμε, πάμε!» είναι αρκετό να τον βάλει σε μπελάδες που σύντομα θα μετανιώσει. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ηγέτη που δεν του αρέσει να χάνει. Διαθέτει το σθένος και την δύναμη ψυχής να οδηγήσει και να προστατεύσει τους αδύναμους, αδικημένους και κατατρεγμένους ενώ πέφτει στη μάχη με όλη τη γενναιότητα που τον διακατέχει. Πολλές φορές όμως τα κίνητρα του είναι εγωκεντρικά,  χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των άλλων. Προτιμά τις πράξεις από τα λόγια και είναι αυθεντία στο να γκρεμίζει τείχη με τον πολιορκητικό του κριό. Μένει μόνο σε ότι του κεντρίζει το ενδιαφέρον και όταν το χάσει, βάζει πλώρη για τον επόμενο ολοκαίνουριο και πιο ενδιαφέρον στόχο.

Εκμεταλλευόμενοι  εποικοδομητικά την Άρια δράση στον Κριό, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όνειρα και επιθυμίες που σε προηγούμενες περιόδους δεν τολμούσαμε. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικός για τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, τα οποία μπορούν να συμπλεύσουν ευκολότερα με την ενέργεια του. 

Στις 22 Φεβρουαρίου θα σχηματίσει σύνοδο με την Αφροδίτη, στην 01ο42’ του Κριού. Μάχη για τον έρωτα, ανεβασμένη λίμπιντο και διεκδικητικές καταστάσεις. Το πάθος φτάνει στα ύψη φέρνοντας ανάλογες συμπεριφορές για καλό ή για κακό. Ο Άρης εδώ είναι πιο δυνατός και η Αφροδίτη δεν αισθάνεται άνετα. Οι σχέσεις εκτονώνονται με πολεμικό χαρακτήρα ακόμα και στο κρεβάτι. Ξαφνικοί έρωτες και παρορμητικές αποφάσεις. Η μάχη επεκτείνεται και στον χρηματικό τομέα. Το δικό μου συμφέρον πάνω απ’ όλα!
Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους των πρώτων δύο ημερών στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα και τα παρορμητικά ζώδια του Καρκίνου και Αιγόκερου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Στις 26 Φεβρουαρίου θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη, στην 04ο42’.  Αν και ο Άρης δεν συμβαδίζει με τις περιοριστικές ιδιότητες του Κρόνου, είναι μια καλή συγκυρία προκειμένου να βάλουμε σε εφαρμογή σχέδια που απαιτούν υπομονή και καλό σχεδιασμό. Συγκροτημένη σκέψη με έμφαση στις λεπτομέρειες. Ιδανικό διάστημα για εκπλήρωση φιλόδοξων πλάνων, ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο και ακόμα περισσότερο αν σχετίζεται με το εξωτερικό.
Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους τις πρώτες μέρες στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Στις 10 Μαρτίου θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Δία στον Λέοντα, στην 13ο56’. Η ενέργεια πολλαπλασιάζεται χαρίζοντας υπερβολική αισιοδοξία και κουράγιο. Το αίσθημα δικαιοσύνης και υπευθυνότητας γίνεται πολύ έντονο, ενώ προκύπτουν θέματα που αφορούν τις σπουδές, την θρησκεία, τα ταξίδια και το εξωτερικό. Τα οφέλη μπορεί να είναι απεριόριστα αρκεί η διαχείριση των υποθέσεων να μην γίνει υπό το πρίσμα της απερισκεψίας και των εγωκεντρικών προθέσεων. Συμπίπτει με την ολοκλήρωση του τετράγωνου Ουρανού-Πλούτωνα που φέρνει εκρηκτικές καταστάσεις. Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στα μέσα των ζωδίων της φωτιάς και του αέρα, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Στις 11 Μαρτίου ο Άρης συναντά τον Ουρανό στον Κριό και σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, στην 15ο00’. Εκρηκτικό κοκτέιλ δυνάμεων, η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική και απόλυτη. Γεννά πολεμικό κλίμα και μεγάλη επιμονή και αντοχή στις επιδιώξεις. Φέρνει ρήξεις και υψηλά επίπεδα ενέργειας. Παρόρμηση, χειραγώγηση, κτητικότητα, απρόβλεπτα γεγονότα, καινοτομία, ριζικές μεταλλάξεις. Ροπή σε ατυχήματα, βίαια ένστικτα και επίδειξη δυνάμεων. Με σωστή διαχείριση μπορεί κάποιος να πετύχει τα πάντα! Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στα μέσα των παρορμητικών ζωδίων (5-7 Απριλίου, 7-9 Ιουλίου, 8-10 Οκτωβρίου, 5-7 Ιανουαρίου) αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου