Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πανσέληνος Ιουλίου

Καρκίνος - Αιγόκερως

12 Ιουλίου 2014



Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ήλιος από τον Καρκίνο και η Σελήνη από τον Αιγόκερω, θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο στην 20η03' μοίρα, ολοκληρώνοντας έτσι την πανσέληνο του Ιουλίου. Οξύμωρο ναι, μια στιγμή που ανήκει δικαιωματικά στην Σελήνη, εμείς θα νοιώθουμε την κάψα του Ήλιου.
Καρκίνος-Αιγόκερως. Μια κατάσταση που γεννά συγκρούσεις αλλά απαιτεί εξισορρόπηση ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική, το σπίτι και την καριέρα, την εσωτερική μας δίψα και τον καθωσπρεπισμό, τα πρέπει και τα μη, την Ψυχή μας και τις ευθύνες που γεννά το κοινωνικό γίγνεσθαι. Μια ουράνια απαίτηση φέρνει μπροστά μας τις καταστάσεις, μας διχάζει και  γεννά διλήμματα.  
Σε πρώτη φάση αυτό μοιάζει τρομακτικό, σωστά; Όμως ευτυχώς,  η πανσέληνος αυτή έχει ανάμεικτα στοιχεία. Μπορεί ο Άρης να δημιουργεί μια ένταση και να μας  κινητοποιεί να δώσουμε λύσεις ή τουλάχιστον μας «φέρνει στο πιάτο» τον διχασμό, συγχρόνως όμως, γίνεται το σημείο εκτόνωσης με τον πιο αισθησιακό τρόπο… σύνθημα του «κάντε έρωτα, όχι πόλεμο». 


Ο Ωροσκόπος της πανσελήνου που βρίσκεται στον Ζυγό, έχει άρωμα Αφροδίτης. Και η Θεά του Έρωτα στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στους Διδύμους και κάνει τρίγωνο με τον Άρη στον Ζυγό. Love is in the Air με όλη του την σημασία. Βέβαια ο «αέρας» μπορεί να δηλώνει και την ερωτική σκέψη ή τον πλατωνικό πόθο. Οι θέσεις των δύο πλανητών στον συγκεκριμένο χάρτη, υπόσχονται ένταση και πάθος. Υπόσχονται όμως και σχέσεις διπλές, κρυφές, παράλληλες. Σχέσεις που θέλουμε και έχουμε ανάγκη αλλά διχάζεται η ψυχή από τον νου.  
Αν λοιπόν ξαφνικά, συνειδητοποιήσετε ότι αλλού είστε και αλλού θέλετε να βρίσκεστε, ή, νοιώσετε την ανάγκη να μπει μια τάξη στην ζωή σας, μην ξαφνιαστείτε… είναι το κοσμικό καμπανάκι του Ήλιου και της Σελήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου