Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Άρης στον Υδροχόο


5 Δεκεμβρίου '14 - 12 Ιανουαρίου '15

Για να πετύχουμε στην ζωή χρειάζεται δράση. Και για να δράσουμε, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Άρη, ο οποίος τολμά και δεν φοβάται να ανοίξει τον δρόμο. Ο θεός του πολέμου όμως, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο κινείται, χρησιμοποιεί και διαφορετική στρατηγική. 
Πως λειτουργεί αλήθεια στον Υδροχόο;…



Όντας αυθεντικός και ανεξάρτητος, η ενέργεια του Άρη σε αυτήν τη θέση γίνεται προκλητική και απρόβλεπτη. Ουαί κι αλίμονο σε όποιον τολμήσει να του υποδείξει τον δρόμο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αισθάνεται σαν να βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Ενίοτε νευρικός και ευέξαπτος, έχει την τάση να λειτουργεί παρορμητικά και απρόσεκτα. Σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις. Βγαίνει μπροστάρης ενάντια στο κατεστημένο της κοινωνίας, που τολμά να κρατά υπόδουλη την ανθρωπότητα. Ή τουλάχιστον έτσι λέει. Γιατί αντικειμενικά, είναι περισσότερο αυτός που θα μας ξεσηκώσει και λιγότερο αυτός που θα μπει στην μάχη. Με άλλα λόγια, έχει το χάρισμα και το ταλέντο να αφυπνίζει τις κοιμισμένες συνειδήσεις.

Έχει την ανάγκη της ελευθερίας κινήσεων και της ελευθερίας του λόγου. Γιατί ναι, πάνω από όλα είναι ζώδιο του αέρα, και προτιμά να σκέφτεται, να μιλά, να επικοινωνεί. Μάχεται για τις ιδέες και τις απόψεις του, οι οποίες  αφορούν περισσότερο ένα γενικότερο πλαίσιο κι όχι ατομικό. Νιώθει εαυτόν ως τον εκπρόσωπο της κοινωνίας και της ανθρωπότητας και ποσώς τον νοιάζει η ατομικότητα σας. Γιατί πάνω απ’ όλα τον ενδιαφέρει το σύνολο και η ολοκλήρωση της κοινωνικοποίησης του Εαυτού. Ως εκ τούτου, οι πράξεις του αποκτούν νόημα εάν κι εφόσον έχουν κοινωνικές διαστάσεις κι ευρύτερο αντίκτυπο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Υδροχόος είναι ζώδιο αρκετά απρόσωπο και αποστασιοποιημένο.
  
Αγαπά την ανθρωπότητα αλλά όχι τους ανθρώπους μεμονωμένα. Ο ίδιος βρίσκει την ταυτότητα του εκεί που οι ιδέες συγκλίνουν και υπάρχει κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο. Δεν προσδοκά να ενωθεί όλος ο παγκόσμιος πληθυσμός κάτω από τις ίδιες πεποιθήσεις. Του αρκεί να βρει μια ομάδα που θα ταυτίζεται μαζί του. Μην ξεγελιέστε όμως!  Δεν θα γίνει ακόλουθος αλλά αρχηγός. Η ομάδα οφείλει να συμβαδίζει μαζί του και να μην παρεκκλίνει της πορείας που χαράχτηκε εξ αρχής. Αγαπά την ελευθερία, αλλά παραδόξως αρνείται να δώσει την ελευθερία σε αυτούς που διαφωνούν με τις δικές του ιδέες. 

Και προτού βιαστείτε να τον κρίνετε και να τον κατακρίνετε, πέρα από τις φαινομενικά εγωιστικές του τάσεις, κρύβεται ένα αλτρουιστικό κίνητρο: την βελτίωση του κόσμου που ζούμε. Ουσιαστικά αψηφά το προσωπικό του συμφέρον και τάσσεται υπέρ της προόδου και της εξέλιξης, με μόνο όραμα του το μέλλον. Ξεχειλίζει από ιδεαλισμό και δεσμεύεται απέναντι σε αυτά που πιστεύει. Συνήθως τον βρίσκουμε να είναι απελευθερωμένος από τους περιορισμούς που υπαγορεύουν το παρελθόν και οι παραδόσεις, χωρίς όμως να τους απαρνείται ολοκληρωτικά.

Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, είναι πάνω απ’ όλα μεταρρυθμιστής και μετατρέπεται στο όχημα που θα φέρει την γνώση μέσα από την αλήθεια και την αγνότητα της Σοφίας. Με συγκυβερνήτη τον Κρόνο, έχει την δυνατότητα να δομήσει την σκέψη μέσα από την αφηρημένη της μορφή. 

Ιδού λοιπόν ο Άρης που αγαπά την διαφορετικότητα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου