Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ



 
Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 
ΖΩΗ & ΖΩΔΙΑ - τεύχος Ιανουάριος 2010 
και στο 








Στις 16 Οκτωβρίου ο Άρης έκανε την είσοδό του στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα, όπου και θα παραμείνει έως τις 7 Ιουνίου του 2010, για 33 δηλαδή περίπου εβδομάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραμονή του στο ίδιο ζώδιο, μετά την περίοδο 11 Οκτωβρίου 1962 έως 2 Ιουνίου 1963, κατά την οποία είχαμε επίσης δυνατά σχήματα όπως το Τ-τετράγωνο Άρη-Κρόνου-Ποσειδώνα και την αντίθεση Δία-Χείρωνα με τον Ουρανό.

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Άρη συμβαίνει κάθε 2 χρόνια και 2 μήνες περίπου, όταν ο πλανήτης βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη. Οι επιρροές όμως κάθε ανάδρομης περιόδου διαφέρουν ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει. Σε προσωπικό επίπεδο, επηρεάζει τον Οίκο στον οποίο λαμβάνει χώρα, τους πλανήτες που αγγίζει και τις όψεις που σχηματίζει. Η προηγούμενη αναδρομή του Άρη έγινε τον Νοέμβριο του 2007 στα ζώδια του Καρκίνου και των Διδύμων, ενώ η επόμενη θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2012 στην 23η της Παρθένου. Το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2009 έως 10 Μαρτίου 2010, θα κινείται σε ανάδρομη πορεία μεταξύ της 19ο42’ και της 00ο18’ του Λέοντα.

Κατά την στάση του και λίγο πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία, ο Άρης θα βρεθεί απέναντι από την τριπλή σύνοδο Δία-Ποσειδώνα-Χείρωνα, με την συμμετοχή της Σελήνης στο ζώδιο του Υδροχόου. Να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση, μπορούμε να βρούμε το προσωπικό μας όφελος στον τομέα του χάρτη μας που σχηματίζεται η παραπάνω τριπλή σύνοδος. Εκεί είναι που μπαίνουν τα θεμέλια ενός μεγαλύτερου υδροχοϊκού κύκλου για τα χρόνια που έπονται. Να επισημάνουμε δε ότι ο Άρης μπαίνει στην Παρθένο μια μέρα μετά την είσοδο του Δία στον Κριό όπου και θα συναντήσει τον Ουρανό.


Πριν επιστρέψουμε στην ανάλυση του Άρη στον Λέοντα, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι τον Αύγουστο του 2009 προηγήθηκε μια Σεληνιακή έκλειψη στην 13ο43’ στο ζώδιο του Λέοντα, και η οποία θα ενεργοποιηθεί από τις διελεύσεις του Άρη στις 17 Νοεμβρίου, στις 19 Ιανουαρίου και στις 3 Μαΐου 2010. Η δυναμική του Άρη θα εκτονωθεί μετά τις 17 Μαΐου, οπότε και θα βγει από την Σκιά του, θα προσπεράσει δηλαδή το ακριβές σημείο στο οποίο έγινε ανάδρομος.
Ποιες δυνάμεις όμως ασκεί ο Άρης στο Λιοντάρι; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα «όπλα» του Άρη στο ζώδιο που λούζεται από το «φως» του Ήλιου; Θα μπορούσαν να επικεντρωθούν όλες οι ακτίνες του σε μια δεσμίδα φωτός; Αν ανατρέξουμε στον «Πόλεμο Των Άστρων», θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτήν την δεσμίδα φωτός, με το φωτόσπαθο των Jedi και των Sith, το καλό και το κακό δηλαδή. Είναι η συμβολική επέκταση της δύναμης του Εαυτού, η ενέργεια του Εαυτού που επικεντρώνεται στο όπλο, το αναπόσπαστο κομμάτι του Εαυτού τους. Ο αποχωρισμός από αυτό είναι η κλοπή της ψυχής τους, η κλοπή της δύναμης τους. Δανειζόμαστε τα λόγια από το έργο: «Οι Sith και οι Jedi στηρίζονται στο πάθος τους για τη Δύναμη. Οι μεν πρώτοι είναι εσωστρεφείς και σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Οι δεύτεροι όμως, δεν είναι εγωιστές και νοιάζονται μόνο για τους άλλους». Εδώ λοιπόν θα δοκιμαστούμε στο πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την Δύναμη. Θα προωθήσουμε ή θα σαμποτάρουμε τον Εαυτό μας;

Ο Άρης, ο Θεός του Πολέμου, κυβερνά την φυσική ενέργεια και τις προσπάθειές μας να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Έχει πάντα έναν σκοπό και αυτός είναι η δράση. Είναι η ενέργεια η οποία μας βοηθά να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε και να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας. Όμως δεν του αρέσει να τον σταματάει κανείς ούτε να είναι ήσυχος. Όταν είναι στάσιμος ή ανάδρομος, η ενθουσιώδης και δραστήρια ενέργειά του γίνεται εσωστρεφής, περιορισμένη, «τοξική» και τα κίνητρα είναι κρυφά. Σε αυτήν την φάση μπορεί να αναδείξει προβλήματα που σχετίζονται με την προσπάθεια μας να αυξήσουμε ή να διαφυλάξουμε την ατομικότητά μας.

Στην θετική της όμως πλευρά, μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε προτού δράσουμε, να αξιολογήσουμε τα κίνητρα και την επιθετικότητά μας προτού αντιδράσουμε, να εντοπίσουμε τους εσωτερικούς μας «δαίμονες» και να τους αποτινάξουμε προτού αυτοί επέμβουν στην ζωή μας. Η αναποφασιστικότητα και οι καθυστερήσεις μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι απαιτείται να κάνουμε καλύτερο σχεδιασμό με όπλο την υπομονή.

Μας καλεί να χαλιναγωγήσουμε τον ενθουσιασμό μας, να κατανοήσουμε τις παρορμήσεις μας, τον θυμό μας, το ένστικτο επιβίωσης, την σεξουαλικότητά μας, τις εσωτερικές αντοχές μας, τον τρόπο που διεκδικούμε στην ζωή. Δίνει το έναυσμα για ελεγχόμενη δράση, ενδοσκόπηση και αξιολόγηση του εαυτού μας. Εγείρονται σεξουαλικά ζητήματα και διαμάχες στις σχέσεις, ενώ συχνά είναι απαραίτητο να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε πρόσφατα πλάνα μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την ζωή, καθώς παρουσιάζεται μια ευκαιρία να αποκτήσουμε επίγνωση των ενδότερων κίνητρων μας, εκείνα τα κίνητρα που μας αναγκάζουν να λειτουργήσουμε χωρίς να το σκεφτούμε.

Ο Άρης στον Λέοντα, μας ωθεί να επανεξετάσουμε τον τρόπο προσέγγισης απέναντι στα θέματα που αφορούν τα παιδιά, την δημιουργικότητα, την ευχαρίστηση, την διασκέδαση, τον έρωτα. Από την άλλη, η υπερηφάνεια του Λιονταριού μπορεί να εκφραστεί με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Ο εγωκεντρισμός οδηγεί σε μελοδραματισμούς, υπερβολή, οξυθυμία. Το πραγματικό μάθημα όμως βρίσκεται στην ταπεινότητα και στην ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους.

Καθώς τα πάντα φαίνεται να κινούνται σε αργό ρυθμό, η εσωτερική ένταση και η απογοήτευση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Ο Λέων συνδέεται με το βιοχημικό κυτταρικό άλας, φωσφορικό μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται στα κύτταρα των μυών, των νεύρων, του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Η έλλειψή του έχει επιπτώσεις στις μυϊκές ίνες και τις νευρικές απολήξεις. Έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως «παυσίπονο» και μας βοηθά να απαλλαγούμε από τον πόνο και το άγχος. Συνεπώς, ο εκτεταμένος ή ο αυξημένος θυμός κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να επιφέρει διαταραχές που συνδέονται με το συγκεκριμένο μεταλλικό στοιχείο. Ως αποτέλεσμα, πιθανόν να προκαλέσει αυξημένους πονοκεφάλους, μυϊκούς και δερματικούς πόνους, νευραλγίες, ισχιαλγίες, νευρικό βήχα, κράμπες των κάτω άκρων και του εμμηνορροϊκού συστήματος. Σε συναισθηματικό επίπεδο μπορεί να παρατηρηθεί κατάθλιψη, ανησυχία και νευρικές διαταραχές.
Η αυξημένη αδρεναλίνη μπορεί να επικεντρώσει την ένταση στο σημείο της πλάτης προκαλώντας το γνωστό «αυχενικό σύνδρομο». Τέλος, καθώς ο Λέων κυβερνά την καρδιά, θα πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας πως μια βίαιη ιδιοσυγκρασία θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία της. Από την άλλη, ο «ζημιάρης» Άρης μπορεί να μας κάνει επιρρεπείς σε ατυχήματα, εγκαύματα, κοψίματα.

Τα άτομα που έχουν τον Ήλιο, την Σελήνη και τον ωροσκόπο στον Λέοντα, θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε κάθε είδους ενδοσκόπηση. Όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες 20 μοίρες του σταθερού σταυρού (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος), θα βιώσουν πιο έντονες καταστάσεις, ανάλογες με την φύση του πλανήτη που δέχεται την επίδραση. Δείτε ποιος Οίκος έχει στην ακμή του τον Κριό, για να βρείτε ποια ζητήματα θα κυριαρχήσουν αυτό το διάστημα. Επίσης, τα θέματα του Οίκου στον οποίο τοποθετείται ο γενέθλιος Άρης, θα παίξουν σημαντικό ρόλο και συχνά συνδέονται με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε να εδραιώσουμε την ατομικότητά μας. Ένας καλά τοποθετημένος γενέθλιος Άρης θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα στις αντίξοες συνθήκες που πιθανόν να συναντήσει.

Ο τομέας του χάρτη όπου θα κινηθεί ο Άρης, είναι η θέση όπου παρατηρείται η περισσότερη αδράνεια ΠΡΙΝ την ανάδρομη κίνηση ή, η θέση όπου μπορεί να πάμε πίσω, ακόμα και να νιώσουμε την απώλεια των πρόσφατων κερδών μας ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ανάδρομης κίνησης.

Αυτή ΔΕΝ είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσετε ένα δημιουργικό σχέδιο, αλλά εάν το κάνετε, πιθανόν να χάσετε το ενδιαφέρον σας όταν ο Άρης γυρίσει σε ορθή πορεία. Από την άλλη όμως ΕΙΝΑΙ η κατάλληλη στιγμή, να ολοκληρώσετε μακροχρόνια σχέδια και να συνειδητοποιήσετε ότι τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για την φυσική σας ισορροπία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου