Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Νέα Σελήνη στους Διδύμους

Παράθυρο στην υπαρξιακή επίγνωση. Γνωρίζω ποιος είμαι, ξέρω τι θέλω...



Το απόγευμα της 16ης Ιουνίου 2015 έχουμε την Νέα Σελήνη του μήνα, στο ζώδιο των Διδύμων και συγκεκριμένα στην 25ο07’.  

Η πολυαστρία στο μεταβλητό/αέρινο ζώδιο των Διδύμων (Σελήνη, Ήλιος, Ερμής και Άρης) τονίζει την ανάγκη για εξωστρέφεια και  επικοινωνία. Το σύνθημα των ημερών είναι «σκέφτομαι» και στην συγκεκριμένη περίπτωση σκεφτόμαστε έντονα. Η δίψα μας για γνώση και επίγνωση, κάνει το μυαλό μας να δουλεύει σε χιλιάδες στροφές. Η συμμετοχή του Άρη προσθέτει μια νευρικότητα και παρορμητισμό, εντάσεις δηλαδή που πηγάζουν από την ανάγκη μας να περάσει το δικό μας και να εισακουστεί η δική μας άποψη. Το θετικό είναι πως μπορούμε (και πρέπει) να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Όντας ζώδιο διπλό, οι δύο αντιθέσεις αναζητούν γέφυρα επικοινωνίας. Η επιδερμική προσέγγιση των πραγμάτων λειτουργεί ανασταλτικά στην προσωπική μας ολοκλήρωση. Καθώς οι Δίδυμοι κυβερνάνε τον συνειδητό Νου, πρέπει να εναρμονίσουμε την πνευματική με την γήινη υπόσταση μας.



Οι Δίδυμοι συνδέονται με τον μύθο του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Οι Διόσκουροι (Διος-Κούροι) ήταν τα δίδυμα παιδιά του Δία και της Λήδας, που λατρεύονταν ως θεοί του φωτός και θεωρούνταν πρότυπα γενναιοψυχίας, θάρρους, ευγένειας, ηθικής συμπεριφοράς, εντιμότητας και αρετής. Συμβόλιζαν την αδερφική αγάπη αφού οι ίδιοι έτρεφαν απεριόριστη μεταξύ τους. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως, όταν ο Κάστορας έχασε την ζωή του,  ο Δίας  χάρισε στον Πολυδεύκη την αθανασία αλλά ο ίδιος ζήτησε να την μοιραστεί με τον χαμένο αδερφό του. Έτσι, ο Δίας ανέστησε τον νεκρό αδερφό και όρισε να μοιράζονται τον χρόνο τους εναλλάξ: όταν ο ένας θα βρίσκεται στον Όλυμπο, ο άλλος θα μένει στον Άδη. Οι δύο θεοί αντιπροσωπεύουν την θνητή και την αθάνατη φύση μας. Ο Κάστωρ την γήινη προσωπικότητα και ο Πολυδεύκης το πνεύμα.



Όπως στον μύθο των δίδυμων αδερφών, ο άνθρωπος σώζεται από την βύθιση της γήινης ανυπαρξίας του με την πνευματική ανέλιξη. Όχι τυχαία αλλά συνειδητά. Στην περίπτωση αυτή δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να επανορθώσουμε λάθη, αντιλήψεις και κακές τακτικές, να επαναφέρουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση αφήνοντας το ά-λογο (αυτό που στερείται λογικής) κατά μέρος.

Η Νέα Σελήνη σηματοδοτεί μια χρονική συγκυρία όπου θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση της ορθής σκέψης. Να σκεφτούμε με βάση τα δεδομένα της πραγματικότητας και τις αλήθειες.  Γι΄ αυτό και θα βρεθούμε στην θέση να αρνηθούμε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση σε οτιδήποτε φαντάζει έξω από τα όρια της δικαιολογίας. Δικαιολογία με την έννοια του δίκαιου λόγου και της αιτιολογίας των πεπραγμένων, και όχι της εξαπάτησης ή της αυταπάτης.
Ο Ερμής κινείται πλέον σε ορθή πορεία (ήταν ανάδρομος από τις 19/05 έως τις 11/06) και τώρα καλούμαστε να ανασύρουμε από την μνήμη τις αλήθειες που «είδαμε» με τα μάτια της ψυχής, αυτές που μέχρι πρότινος αρνούμασταν να αντικρύσουμε. Τώρα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή αυτά που μας εξυψώνουν και μας φέρνουν σε επαφή με τον ιθύνοντα Νου* (*ο ιθύνοντας νους διαδραματίζει καθοδηγητικό ρόλο καθώς ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζω-όντα επειδή έχει την δυνατότητα να συλλαμβάνει, να σχεδιάζει και να κατευθύνει μια διαδικασία). Είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από τις συναισθηματικές εξαρτήσεις και φαντασιώσεις, μια και ο Ερμής είναι σε συγκλίνων τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (ολοκληρώνεται στις 23/06).  Εύκολα μπορούμε να ξεγελαστούμε και να καταλήξουμε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ο καταιγισμός πληροφοριών που επιζητούν άμεση επίλυση, προκαλούν υπερφόρτωση του ηλεκτρικού συστήματος των εγκεφαλικών νευρώνων μας. Αντί να τρελαθούμε λοιπόν, ας αφεθούμε κι ας εμπιστευτούμε το ανώτερο σχέδιο (δώστε προσοχή στα όνειρα που βλέπετε). Να θυμάστε ότι μέσα από την ηρεμία μπορούμε να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας.


Η Νέα Σελήνη μας ωθεί να υλοποιήσουμε τις ιδέες και τα σχέδια που εκκολάπτονται στο μυαλό μας εδώ και καιρό. Μπορούμε καλύτερα από ποτέ να εκφραστούμε και να μεταδώσουμε τις σκέψεις μας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι Δίδυμοι είναι ζώδιο διασπαστικό γι’ αυτό και πρέπει να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθειες προκειμένου να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Καθώς κυβερνά το νευρικό σύστημα, εύκολα η υπερενέργεια μετατρέπεται σε θυμό, παρορμητικότητα, ανευθυνότητα, απερίσκεπτες πράξεις και λόγια. Κυβερνά επίσης και τους πνεύμονες, επομένως για όσους θέλουν να κόψουν επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα, το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. 

Η Νέα Σελήνη περιλαμβάνει και ένα άλλο στοιχείο, το τρίγωνο του Δία από τον Λέοντα και του Ουρανού από τον Κριό (ολοκληρώνεται στις 22/06 στην 20η μοίρα). Σε κοσμικό επίπεδο, αυτή είναι μια από τις πιο τυχερές όψεις καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουμε  τα όνειρα μας,  εναρμονισμένοι πάντα με το ύψιστο.  Η επεκτατική διάθεση του Δία βοηθά όσους είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν την συνειδητότητα τους και να κερδίσουν μέσα από την σωστή κρίση τους. Ότι πάνω και κάτω. Τα οφέλη εξαργυρώνονται σε γήινο πεδίο ανάλογα την φύση των πλανητών που επηρεάζουν και στους οίκους που εκδηλώνεται. Ο κοινός δρόμος είναι η ελευθερία και η σκέψη έξω από τα συνήθη κουτάκια. Μην φοβηθείτε τις αλλαγές και αφήστε το μυαλό σας να «πετάξει» και να ανοιχτεί. Το πιθανότερο είναι να μπείτε σε μονοπάτια που δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν. Και τότε θα αντιληφθείτε πόσο εγκλωβισμένοι βρισκόσασταν στις παγιωμένες πεποιθήσεις σας. Εδώ ο δογματισμός δεν έχει θέση. Ανοίξτε τις προοπτικές σας και μην θεωρήσετε τίποτε δεδομένο. Τα εμπόδια προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από εμάς. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.  Αναζητήστε την αλήθεια μέσα σας.

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στον Μεταβλητό Σταυρό, δίνοντας το σύνθημα για δεκτικότητα, ελαστικότητα και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.  Αποφεύγουμε πάση θυσία την περιπλάνηση μιας χαμένης ψυχής. Επηρεάζει άμεσα Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τελευταίου δεκαημέρου και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα σημεία.
Ιδιαίτερα βοηθητική (με την προϋπόθεση ότι δεν βάλλεται το προσωπικό ωροσκόπιο) για τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Για τους Διδύμους και τους Τοξότες η εύνοια μπορεί να προέλθει από την σωστή διαχείριση του Τριγώνου Δία-Ουρανού.





Κριοί
09 – 16 Απριλίου
Δίδυμοι
10 - 17 Ιουνίου
Λέοντες
12 - 19 Αυγούστου
Ζυγοί
12 - 19 Οκτωβρίου
Τοξότες
11 - 18 Νοεμβρίου
Υδροχόοι
08 - 15 Φεβρουαρίου
 

Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο στο βίντεο που ακολουθεί…



Αστρολογικές προβλέψεις από την Άντζελα Τίκη κάθε Τετάρτη μεσημέρι στην εκπομπή «Τα Λέμε» με τον Θανάση Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου