Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νέα Σελήνη Απριλίου και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

18 Απριλίου 2015

 

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα μας, ας δούμε πως επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 18 Απριλίου την πολιτική σκηνή της χώρας μας...



Γιατί είναι σημαντική αυτή η Νέα Σελήνη για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα; Υπάρχουν κάποια σημαντικά κοινά σημεία που ενεργοποιούνται, δίνοντας το στίγμα της ταυτότητας και των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά βάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για συνωμοσίες και τον κακό μπαμπούλα. Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, ο γενέθλιος χάρτης παρέχει όλες τις πληροφορίες για την πορεία ενός ατόμου, μιας εταιρίας, μιας κυβέρνησης, ενός κράτους και οτιδήποτε «γεννιέται» μια συγκεκριμένη στιγμή. Διαδραματίζει έναν ρόλο που δεν έχει επιλέξει συνειδητά αλλά ουσιαστικά συμμετέχει σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο. Φανταστείτε μια παράσταση όπου οι ηθοποιοί υποδύονται ένα χαρακτήρα που επιδρά καθοριστικά στην πλοκή του έργου.  

Η γέννηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθορίζεται με την ορκωμοσία στις 27 Ιανουαρίου 2015 λίγο μετά τις 18:00, οπότε και επισημοποιήθηκε. Ο χάρτης έχει ωροσκόπο στον Λέοντα με τον Δία να ανατέλλει προσδίδοντας μια γκλαμουριά (εδώ που τα λέμε έχουμε την παγκόσμια πρώτη, με τα πολιτικά πρόσωπα να απέχουν παρασάγγας από το κλασσικό  τυπικό στυλάκι) υπάρχει αισιοδοξία, υπερβολές, μεγάλες προσδοκίες. Δεν θα σταθώ στην λεπτομερή ανάλυση του χάρτη, αλλά θα προχωρήσω σε έναν πολύ σημαντικό πλανητικό σχηματισμό  του χάρτη: το ακριβές τετράγωνο Σελήνης/ανάδρομου Ερμή στην 13η μοίρα. Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, στον 10ο οίκο που εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, στον 7ο οίκο των συνεργασιών και των συμμαχιών. Η Σελήνη στην πολιτική αστρολογία δηλώνει τον λαό, και όπως φαίνεται τον έχει με το μέρος του ή τουλάχιστον ταυτίζεται μαζί του. Όμως, η όψη τετραγώνου με τον Ερμή δεν κάνει τα πράγματα εύκολα. Άλλα καταλάβαμε; Άλλα πιστεύαμε; Μήπως άλλα λένε κι άλλα καταλαβαίνουμε; Μήπως περιμένουμε πολλά; Αν συνυπολογίσουμε και τον Ήλιο στον Υδροχόο, πολύ κοντά στην όψη αυτή, υπάρχει μερίδα ανθρώπων που περιμένει στην γωνία τα στραβοπατήματα για να χτυπήσει ανελέητα. Ο Ερμής εδώ, κυβερνά τον 11ο οίκο, δηλαδή την κοινοβουλευτική ομάδα. Όντας και σε  ανάδρομη πορεία, υπάρχουν φίδια στους κόλπους την κυβέρνησης που - με την Σελήνη να κυβερνά τον 12ο οίκο –μέλημα τους είναι να βάλουν τρικλοποδιές, να φέρουν πισώπλατα χτυπήματα κινούμενοι παρασκηνιακά. Εδώ βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να προσπαθεί να κάνει κρυφές συμμαχίες (βλέπε προς ανατολάς). Τέλος και επίσης πολύ σημαντικό σημείο, ο κυβερνήτης του 10ου η Αφροδίτη, βρίσκεται στον 8ο οίκο (χρηματοπιστωτικό σύστημα, οικονομικές συνεργασίες, δανεισμοί) σε συγκλίνων τετράγωνο με τον Κρόνο… εμπόδια, πολλά εμπόδια και μάχες με τον Κρόνο στον οίκο της αντιπολίτευσης – αρχίζω να πιστεύω πως δεν είναι μόνο σκληροί κι αμείλικτοι αλλά… κουνάνε και το δαχτυλάκι τους.

Περνώντας τώρα στο βράδυ της 18 Απριλίου, με την Νέα Σελήνη στην 28η25’ του Κριού, Σελήνη και Ήλιος σηματοδοτούν την απαρχή μιας περιόδου όπου εγείρονται ζητήματα με πολεμοχαρή χροιά, και διόλου ήπια. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το τετράγωνο Άρη (κυβερνήτης Κριού) και Δία στον Λέοντα. Η όψη αυτή φέρνει υπερενέργεια, η υπερβολή ξεπερνά την λογική, οι πράξεις υπολείπονται ορθής κρίσης, ο δρόμος για την νίκη ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Αν δεν υπάρξει σκοπός, η ενέργεια πολύ εύκολα διασκορπίζεται και στο τέλος κάνουμε «μια τρύπα στο νερό». Ο Άρης της Νέας Σελήνης βρίσκεται στην 13ο17’ σε ιδιομοιρία με την Σελήνη της κυβέρνησης και ο Δίας στην 12η45’, πάνω στον ωροσκόπο και σε τ-τετράγωνο με την Σελήνη και τον Ερμή, ο οποίος πολλαπλασιάζει και εντείνει τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις, μέσα ίσως από την παγίδα της υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Βέβαια ο Δίας από αυτήν την θέση πολλές φορές λειτουργεί και ως φύλακας άγγελος της τελευταίας στιγμής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Νέα Σελήνη στην 28ο25’ του Κριού ενεργοποιεί την γενέθλια ανάδρομη Αφροδίτη του Γιάνη Βαρουφάκη στην 28ο49’ του Κριού. Αφροδίτη = οικονομικά και ω! ποιος είναι υπουργός οικονομικών;;;

Ο ωροσκόπος την Νέας Σελήνης για τον Ελλαδικό χώρο είναι στην 21ο59’ του Σκορπιούχρηματοπιστωτικό σύστημα, παιχνίδια χειραγώγησης και εκφοβισμού, έλεγχος, θάνατος (κυριολεκτικός και μεταφορικός), μεταμόρφωση, αναγέννηση, με τον ανάδρομο Κρόνο στην 03 57’ του Τοξότη να τοποθετείται στον πρώτο οίκο φέρνοντας δυσκολίες, εμπόδια, απομόνωση και επιβάλλοντας πειθαρχία και αυτοέλεγχο. Βέβαια, με έναν ωροσκόπο Σκορπιό, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις αληθινές προθέσεις και τα σχέδια των εχόντων τα ηνία της εξουσίας. Χαζοί δεν είναι, ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Επομένως, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι, την δεδομένη στιγμή θα φανεί ο αρχικός ρόλος της κυβέρνησης. Στο δια ταύτα δηλαδή, θα πάρουμε μια ιδέα της πορείας που είναι προδιαγεγραμμένη να ακολουθήσει - συνειδητά ή ασυνείδητα – αυτό δηλαδή που υπόσχεται ο γενέθλιος της χάρτης.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα (08ο18’ Διδύμων – 09ο02’ Ιχθύων) είναι αρκετά επικίνδυνο για θέματα οικονομικής φύσης, καθώς επικρατεί σύγχυση, εξαπάτηση και γεννά ανέφικτες ή ουτοπικές λύσεις. Αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 8ο οίκο του χάρτη της κυβέρνησης (τον φυσικό οίκο του Σκορπιού). Τι παραμύθι αλήθεια τρώμε πάλι και από ποιούς;

Στη Νέα Σελήνη, το θετικό είναι πως ο Άρης - ως συγκυβερνήτης του Σκορπιού- και ο Πλούτωνας –κυβερνήτης του Σκορπιού- σχηματίζουν όψη τριγώνου, σε συνδυασμό με τον προοδευμένο Ήλιο του Αλέξη Τσίπρα στην 13ο42’ της Παρθένου.

ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Η πανσέληνος στις 4 Μαΐου γίνεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, στην 13η23’, στην ίδια μοίρα με τον πυροδότη Άρη της Νέας Σελήνης και την γενέθλια Σελήνη της κυβέρνησης (η πανσέληνος έχει κι άλλα σημαντικά στοιχεία τα οποία τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο), και θα σχηματίσει σταυρό με τον transit Δία στην 13ο35’ και τον ανάδρομο Ερμή της ορκωμοσίας στην 13ο45’. Η αναμπουμπούλα θα κλείσει την περίοδο εκείνη, όπου κατά την γνώμη μου αν δεν προχωρήσουμε σε ανασχηματισμό, δημοψήφισμα και ανάλογες κινήσεις, θα λήξει προσωρινά τουλάχιστον. Ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο του καλοκαιριού ο Κρόνος επιστρέφει στον Σκορπιό και η Αφροδίτη θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία που σημαίνει ότι είναι νωρίς ακόμα για συνταρακτικές εξελίξεις στα οικονομικά ζητήματα. 

2 σχόλια:

  1. Nice team you have ,
    seems you people creates awesome graphics , good bless you guys
    I am a game developer and i like to play games ?
    If you people love to play games you should visit once…
    http://www.rsgoldaz.com/
    to buy RuneScape gold games
    http://www.fifacoinvip.co/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή