Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καρμικά παιχνίδια της μοίρας

Ο ρόλος της έκλειψης στην πτήση 9525 της Germanwings



Η λέξη ΣΟΚ δεν αρκεί για να περιγράψει το γεγονός και τις συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους της Germanwings. Το πρωί της 24ης Μαρτίου 2015, όλη η υφήλιος έμεινε άναυδη από το τραγικό δυστύχημα στις Γαλλικές Άλπεις, που κόστισε τη ζωή σε 150 άτομα, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά. Ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο στην καρδιά της Ευρώπης, και μάλιστα από μια γερμανική αξιόπιστη εταιρία;

Απίστευτο κι όμως αληθινό, λίγες ημέρες νωρίτερα –στις 20 Μαρτίου- είχαμε την ολική ηλιακή έκλειψη, η οποία πέρασε από τον Βόρειο Ατλαντικό και επηρέασε ουσιαστικά τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης. Αστρολογικά, σημειώθηκε στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων ενώ ο χάρτης εμπεριείχε το 7ο και τελευταίο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα το οποίο είναι έντονα ενεργοποιημένο καθώς θα πρωταγωνιστήσει στην επικείμενη ολική σεληνιακή έκλειψη της 4ης Απριλίου. Οι συμπαντικές ενέργειες στο μάξιμουμ, δεν θα μπορούσε παρά να δώσει κάτι τεράστιο, αναπάντεχο και μαζικό.

Η πτήση ξεκίνησε με καθυστέρηση από την Βαρκελώνη στις 10:01 τοπική ώρα. Στις 10:41 τερματίστηκε βίαια στις πλαγιές των Άλπεων, βόρεια την γαλλικής Νίκαιας.


Όσο οι ώρες προχωρούσαν,  μας δόθηκαν πληροφορίες για την ηλικία του αεροπλάνου και την πρώτη πτήση που πραγματοποίησε (29 Νοεμβρίου 1990).


Μάθαμε επίσης ότι η Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2002, με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.



Αποσβολωμένοι ακούσαμε ότι το αεροπλάνο ρίχτηκε εσκεμμένα από τον 28χρονο συγκυβερνήτη Andrea Lubitz, και οι λεπτομέρειες μας έκαναν να αναρωτηθούμε ποιο ανθρώπινο ον θα μπορούσε να ενεργήσει κατά αυτόν τον τρόπο. Ποιος είναι λοιπόν ο Andreas Lubitz; Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1987, στο Montabaur της Δυτικής Γερμανίας. Ένας απλός και καθημερινός άνθρωπος που έμελλε να γίνει παγκόσμια γνωστός με τον χειρότερο τρόπο.  




Στον γενέθλιο χάρτη του υπάρχουν δύο δυναμικά stellium (πολυαστρίες), το ένα στον Τοξότη με την συμμετοχή του Ήλιου του και το άλλο στο Σκορπιό, με τη συμμετοχή της Σελήνης του. Στην σύνοδο (δύο ή περισσότεροι πλανήτες μαζί) οι ενέργειες των πλανητών αναμιγνύονται χάνοντας την ταυτότητα τους. Τα στοιχεία ομογενοποιούνται, λειτουργούν πάντα μαζί ενώ δύσκολα διακρίνονται οι μεμονωμένες δονήσεις τους. 

Με τα φώτα να δυναμιτίζονται από έντονες ενέργειες, ο Lubitz δεν θα μπορούσε παρά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αφήσει το σημάδι του. Ξεκινώντας από τον Τοξότη, ο Ήλιος στην 25η59’ βρίσκεται στριμωγμένος ανάμεσα από τον Ουρανό και τον Κρόνο, ενώ ο Ερμής στην 23η15’ είναι σε ιδιομοιρία με τον Κρόνο. Διακατέχεται από την ανάγκη να κάνει καριέρα σε διεθνές επίπεδο, και να ταξιδέψει σε πολλά μέρη. Η επιθυμία για επέκταση, διεύρυνση των οριζόντων και τα ταξίδια συνηγορούν στην επιλογή του να γίνει πιλότος (Κρόνος - επάγγελμα). Και μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο ζώδιο του Τοξότη.

Η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού δίνει τον «ανυπότακτο» άνθρωπο που αρνείται να μπει σε καλούπια και να ακολουθήσει την πεπατημένη. Αισθάνεται έντονα την ανάγκη να διαφοροποιηθεί από τους άλλος. Είναι αυτός που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, με τον δικό του πάντα τρόπο, αυτός που αρνείται να ακολουθήσει νόμους και κανόνες που σύμφωνα με την δική του αντίληψη είναι λανθασμένοι. Δύσκολα συνεργάζεται και συνηθίζει να προκαλεί πηγαίνοντας κόντρα στο σύστημα. Αυτό το χαρακτηριστικό όμως ενίοτε απομονώνει από το σύνολο, καθώς νοιώθει ότι βρίσκεται στο περιθώριο. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι να βρεθεί στο στόχαστρο, να γίνει δακτυλοδεικτούμενος/η ή ο περίγελος εξαιτίας της διαφορετικότητας του. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ διατείνεται να κάνει αλλαγές στους άλλους, το ίδιο το άτομο ουσιαστικά τις τρέμει.



Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου δίνει άτομα σοβαρά, πειθαρχημένα, που αμύνονται προστατεύοντας τον εαυτό στους, με ροπή στην απαξίωση της προσωπικότητας τους. Είναι ο άνθρωπος που λαχταρά όσο τίποτε άλλο να είναι σημαντικός γιατί κάτω από την επιφάνεια υποβόσκει η αίσθηση ότι είναι ασήμαντος, συναισθήματα που συνήθως  γεννούνται  στην παιδική ηλικία. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι απόρροια των δύσκολων καταστάσεων που καλείται μονίμως να αντιμετωπίσει αλλά και της προσοχής που στερήθηκε. Έτσι, η αναζήτηση της δόξας, της φήμης και της αναγνώρισης γίνεται αυτοσκοπός. Το άτομο θέλει να κάνει κάτι που θα έχει νόημα για τον κόσμο και που θα τον κάνει αποδεκτό από την κοινωνία. Εδώ ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη, μια θέση δογματική και φανατική στις απόψεις… διαβάστε περισσότερα



Η σύνοδος Ερμή (εδώ στην πτώση του) – Κρόνου, δίνει τον φόβο της αποτυχίας σε πνευματικό επίπεδο. Είναι αυτός που σκέφτεται πολύ προτού μιλήσει, πριν κάνει αυτό που σκέφτεται, γιατί ουσιαστικά δεν είναι σίγουρος για τις νοητικές του ικανότητες. Τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να κάνει κάποιο λάθος και να θεωρηθεί ηλίθιος, κι έτσι φροντίζει να μελετά κάθε τι διεξοδικά. Αυτή η θέση μπορεί να δώσει τον χαζό αλλά και τον πανέξυπνο (βλέπε Einstein). 

Η σύνοδος Κρόνου-Ουρανού δεν είναι συνήθης και σημειώνεται κάθε 45 χρόνια περίπου. Η τελευταία έγινε το 1988 και η επόμενη θα γίνει το 2032 στην 28η των Διδύμων. Καθώς επηρεάζει όλα τα άτομα που γεννήθηκαν εκείνη την περίοδο, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν και εφόσον σχηματίζει όψη με προσωπικούς πλανήτες. Και πόσο πιο σημαντική θα μπορούσε να είναι στην προκειμένη περίπτωση αφού είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή του. Δυο ασύμβατοι ουσιαστικά πλανήτες –Ουρανός/αλλαγές και Κρόνος/δομή-σταθερότητα ενώνουν τις δυνάμεις του και καλούνται να συνεργαστούν. Η μια πλευρά μάχεται να φέρει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε ιδέες και συνήθειες ενώ η άλλη παλεύει να διατηρήσει τις παραδοσιακές αξίες. Ουσιαστικά βρίσκονται σε σύγκρουση, προκαλώντας έντονο στρες που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία, συναισθηματική αστάθεια και ανασφάλεια. Κατ’ επέκταση, χάνει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, είναι ανοργάνωτος και προσκολλάται σε λανθασμένες αντιλήψεις. 

Η άλλη πλανητική ομάδα, με την Σελήνη, τον Άρη και τον Πλούτωνα στο Σκορπιό αν μη τι άλλο προσδίδει στην ψυχοσύνθεση του ατόμου έντονα Πλουτώνια στοιχεία. Η Σελήνη στο Σκορπιό (σε πτώση) δίνει εσωστρέφεια, μυστικοπάθεια, αυτοκαταστροφή, εμμονή, αυταρχικότητα, επιθετικότητα, συναισθήματα που πληγώνονται εύκολα και βαθειά, ζήλεια, ορμητικότητα, έντονη θέληση, υπερηφάνεια, ψυχικό σθένος, πάθος και ενίοτε ερωτικές απογοητεύσεις. Ο Άρης με τον Πλούτωνα, χαρίζει μαχητικότητα μέχρι θανάτου και θαμμένο θυμό, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις όψεις του Πλούτωνα και μάλιστα στο Σκορπιό, όλα αυτά δεν είναι πάντα ορατά ούτε καν απ’ το ίδιο το άτομο! Η ήττα δεν είναι επιλογή, λέξη κλειδί είναι η επιβίωση, ο αγώνας της νίκης, η μάχη per ce. Υπάρχει τάση χειραγώγησης, σαδισμού και δεν τρομάζει να αποκτήσει κάτι δια της βίας. Η ερωτική ζωή και ο σεξουαλισμός είναι υψίστης σημασίας.
 

Ένα άλλο βασικό στοιχείο, είναι ο σταυρός που σχηματίζει ο Ήλιος (Τοξότης), με τον Χείρωνα (Δίδυμοι) και τους Δεσμούς Σελήνης (Νότιος στην Παρθένο – Βόρειος στους Ιχθύες). Η όψη με τον Χείρωνα κουβαλά μια πληγή στην Ηλιακή Αρσενική Αρχή και κατ’ επέκταση στην εμπειρία της ατομικότητας και του σκοπού του. Κι ενώ ο Ήλιος θέλει να λάμψει, ο εσωτερικός πόνος δεν τον αφήνει. Η αρνητική πλευρά αυτής της όψης δίνει εγωμανία, ναρκισσισμό, και μια πεποίθηση ότι ο Θεός θα είναι με το μέρος του ότι κι αν αποφασίσει να κάνει (στην προκειμένη περίπτωση την μαζική δολοφονία). Με τον Χείρωνα στους Διδύμους, η «πληγή» είναι στο μυαλό, μια δυσκολία να νιώσει αυτοπεποίθηση για τον τρόπο σκέψης του. Η ανάγκη κατανόησης μπορεί να αγγίξει τα όρια της εμμονής, φέρνοντας νευρικότητα, στρες, σύγχυση, πνευματική διάσπαση, δυσκολία επικοινωνίας, ψυχρή λογική (υπενθυμίζω ότι ο γενέθλιος Ερμής βρίσκεται απέναντι με τον Κρόνο, Ήλιο και Ουρανό). Μπλοκαρισμένος από τις πληγές και τους περιορισμούς, αισθάνεται το άγγιγμα του μοιραίου. Ουσιαστικά πρέπει να βρει τον σκοπό της ζωής μέσα από την μεταμόρφωση και την αυτογνωσία. Σημείωση: Την στιγμή της σύγκρουσης, ο διελαύνων Ερμής και Χείρωνας ήταν σε ακριβέστατη σύνοδο στην 17η των Ιχθύων!

Οι όψεις του Ήλιου με τους Δεσμούς, φέρνουν μαθήματα που συνδέονται με την σπουδαιότητα της προσωπικότητας. Είναι σημαντικό να εκτιμηθεί ο εαυτός βάση των προσωπικών επιτευγμάτων και την θέληση της προσπάθειας. Το άτομο συνηθίζει να πηγαίνει προς αντίθετη κατεύθυνση  από την αναμενόμενη. Ακολουθεί άλλο μονοπάτι (ή τουλάχιστον αυτό επιθυμεί) θέτοντας δικούς τους στόχους. Συχνά, νιώθει ότι δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά ότι είναι το outsider της οικογένειας ή της κοινωνίας που ζει. Διψά για αποδοχή και προσπαθεί να εξερευνήσει τον κόσμο και να ξεπεράσει τα  όρια στα οποία γαλουχήθηκε. 

Σημείωση: Αναφέρω τον Ήλιο αλλά ουσιαστικά όλο το stellium εμπλέκεται στον μεγάλο Σταυρό.

 

Ο γενέθλιος Βόρειος Δεσμός του Lubitz είναι στην 28ο08’ των Ιχθύων (και αντίστοιχα στην ίδια μοίρα της Παρθένου ο Νότιος Δεσμός). Ο προοδευμένος Ουρανός του, βρίσκεται στην 28ο27’ του Τοξότη, σχηματίζοντας τετράγωνα ιδιομοιρίας με τους γενέθλιους Δεσμούς. Αν ανατρέξουμε στον χάρτη της στιγμής της πτώσης του αεροσκάφους, ο ωροσκόπος ήταν στην 28ο38’ των Διδύμων και ομοίως η Δύση (ακμή 7ου) στην 28ο38’ του Τοξότη!!!!! Συνοψίζοντας λοιπόν, σχηματίζεται ένα μεγάλο τετράγωνο, σε ακριβέστατες μοίρες, σημεία ιδιαίτερα ευαίσθητα εξαιτίας της ηλιακής έκλειψης στην τελευταία μοίρατων Ιχθύων (20 Μαρτίου ’15)!
Το θέμα όμως δεν κλείνει εδώ! Στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Germanwings, ο Κρόνος βρίσκεται στην 28ο51’ Rx των Διδύμων!!!!!!!!

Ο Κρόνος από διέλευση (ο οποίος γίνεται και ο γενέθλιος Κρόνος του χάρτη του ατυχήματος) βρίσκεται στην 04ο51’ Rx του Τοξότη, σε ιδιομοιρία –δηλαδή σε σύνοδο ακριβείας- με τον προοδευμένο Άρη του πιλότου στην 04ο20’ του Τοξότη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στον χάρτη της πρώτης πτήσης του αεροσκάφους στις 29 Νοεμβρίου 1990, ο Άρης είναι στην 04ο45’ Rx των Διδύμων, σε ακριβέστατη αντίθεση με τους παραπάνω πλανήτες στον Τοξότη.



Μια άλλη λεπτομέρεια βρίσκεται στον Δία. Αν προσέξατε, στην πρώτη πτήση του αεροσκάφους ο Δίας ήταν στον Λέοντα 13η36’, στην ίδρυση της εταιρίας επίσης στον Λέοντα 15η 51’ (την ημέρα της πτώσης ήταν  σε όψη ιδιομοιρίας με το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα) και την στιγμή του δυστυχήματος ήταν πάλι στον Λέοντα 12η58’Rx

Επίσης, ο προοδευμένος Άρης της εταιρίας βρίσκεται στην 15η23’ του Ζυγού, σχηματίζοντας τ-τετράγωνο ιδιομοιρίας με τους Ουρανό-Πλούτωνα (15η42’Κριού και  15η24’ αντίστοιχα). 

Αν εξετάσουμε περεταίρω τα ωροσκόπια -γενέθλια και προοδευμένα- θα βρούμε πολλές ακόμη όψεις  ακριβείας που μπορεί να μην φαίνονται σημαντικές (ίσως γιατί δεν γνωρίζουμε ωροσκόπο σε κάνενα από αυτά και έτσι δεν ξέρουμε ποιοί πλανήτες είναι κυβερνήτες των ωροσκοπίων), το σίγουρο είναι οτι μπλέκονται όλα σε ένα καρμικό γαϊτανάκι με τραγική δυστυχώς κατάληξη. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Ίσως ναι, αλλά οι κοσμικές επιταγές επιλέγουν διαφορετικά από εμάς...
 

1 σχόλιο: