Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

Ελευθερία με συνέπεια κι ευθύνη

20/01/2015
00ο k 09Υδροχόου

Στις 20 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιείται η πρώτη Νέα Σελήνη του έτους στην 00ο k 09του Υδροχόου. Αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την κοινωνική ανάγκη για αλλαγή αλλά και την βαθειά επιθυμία απελευθέρωσης από πιέσεις. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, στις 15:13 που κορυφώνεται  η σύνοδος Ήλιου – Σελήνης,  ανατέλλει το ζώδιο του Καρκίνου (ωροσκόπος), τοποθετώντας τον πλανητικό σχηματισμό στο 8ο οίκο του χάρτη.  

Με κυβερνήτη του χάρτη την Σελήνη, «μιλά» κατευθείαν η ψυχή και το συναίσθημα.  Εκφράζει την εσωτερική λαχτάρα να προστατέψουμε το σπίτι μας, την οικογένεια μας. Χρωματίζεται από την ελπίδα μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, προστατευμένο και σταθερό. Κυβερνά τη μαζική συνείδηση, που όμως υποκινείται περισσότερο από το συναίσθημα.

Με την Σελήνη να βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, τα αισθήματα που γεννώνται είναι αυτά της επαναστατικότητας και της ελευθερίας. Είναι προοδευτική, αυθεντική, αιρετική, διανοητική, ασταθής, οξύθυμη και ενίοτε ψυχρή και απόκοσμη. Μέσα στον 8ο οίκο όμως, είναι ευάλωτη και τρωτή. Χρειάζεται να ξεπεράσει τους φόβους του παρελθόντος και να ενδυναμωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση μένει αιχμάλωτη σε βαλτωμένες καταστάσεις και γίνεται υποχείριο της εξουσίας των άλλων. 

Υδροχόος και 8ος οίκος. Μια Ουρανο-Πλουτώνια κατάσταση, που ενισχύεται από το τετράγωνο Ουρανού ( στον Κριό) και του Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) που βρίσκεται σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί για 7η και τελευταία φορά στις 17 Μαρτίου 2015. Η αλλαγή είναι μονόδρομος, κάθε τι σάπιο πρέπει να πεθάνει. Και ο Φοίνικας θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. 

Το σύνθημα της Νέας Σελήνης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την αναγέννηση μέσα από την ελευθερία. Το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Κρόνο στονΤοξότη, αλλά και η πολυαστρία στον 9ο οίκο (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Ποσειδώνας) επιτάσσουν συνέπεια, υπευθυνότητα και λογική. Σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης οφείλουμε να έχουμε γνώση και σκοπό. Πρέπει να προσδιορίσουμε τι θέλουμε, να βρούμε την ταυτότητα μας και να συνυπάρξουμε με όραμα το γενικότερο καλό. 

Το ζώδιο του Υδροχόου κυβερνάται από δύο διαφορετικούς πλανήτες και ενεργειακούς συμβολισμούς, που συνάμα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποδώσουν στο μέγιστο. Είναι ο Ουρανός, που εκφράζει την διασπαστική δύναμη του κατεστημένου και των παλαιότερων δομών, και τον Κρόνο, τον σοφό Άρχοντα που μορφοποιεί, δίνει δομή και σταθερότητα. Όσο κι αν φαντάζουν ως εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, το πάντρεμα τους δίνει μια συνεχή αλλά υγιή ροή προς το μέλλον, που όμως δεν πετά τα καλά στοιχεία του παρελθόντος. Επαναστάτης μεν, με αιτία δε. 

Η Νέα Σελήνη του μήνα, βρίσκει τον  Ερμή σε στάσιμη πορεία (17οk 05’).  Από την επόμενη μέρα θα κινείται ανάδρομος, έως τις 11 Φεβρουαρίου (01οk18’). Ο πλανήτης της νόησης και της επικοινωνίας, έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, κοιτά τα πράγματα από διαφορετική οπτική πλευρά και λατρεύει τις λεκτικές αντιπαραθέσεις. Προτεραιότητα του οτιδήποτε υπόσχεται πρόοδο ή προάγει την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Κατά την ανάδρομη πορεία του, εστιάζεται - με έναν βαθμό υπερβολής - στην ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία. Τεστάρεται η κοινωνική τάξη καθώς προκαλεί την τάση να είμαστε αμετακίνητοι στις απόψεις μας. Με αφορμή λοιπόν την στενοκεφαλιά και την πνευματική ανελαστικότητα, δημιουργούνται σοβαρές τριβές στις σχέσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με αντίκτυπο και στο πολιτικό σκηνικό, επιφέρει ιδεολογικές αντιστάσεις. 

Ο Δίας σε ρόλο επεκτατικό, χαρίζει την αισιοδοξία της επιτυχίας. Από το λαμπερό ζώδιο του βασιλιά Λέοντα, φωτίζει το δρόμο του Ερμή αλλά και της Αφροδίτης. Ο πλανητικός συνδυασμός φέρνει επιθυμία για αρμονία, χαρά, διασκέδαση, ελευθερία και μεγάλες προσδοκίες. Οι κοινωνικές επαφές βρίσκονται στα φόρτε τους, πολλές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, αποτέλεσμα της διάθεσης μας να επισυνάψουμε σχέσεις, να δημιουργήσουμε συμμαχίες και να βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο. Η υπεραισιοδοξία όμως κρύβει το ρίσκο της επιδερμικής συμπεριφοράς αλλά και των εξωπραγματικών απαιτήσεων. 

Πολλή σημαντική η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Όντας στο ζώδιο που κυβερνά, ο Ποσειδώνας απορροφά την ενέργεια του Άρη και την αποδομεί. Προκειμένου να λειτουργήσει ο συνδυασμός στον πυρήνα της σημασίας του, πρέπει κανείς να νιώσει τις αδιόρατες δονήσεις του. Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην ευαισθησία, την συμπόνια και την φαντασία. Συνδέεται με την κοινωνική εργασία και το φιλανθρωπικό έργο, την συναίσθηση ενός μεγαλύτερου οράματος. Πολύ εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε σε αυταπάτες, σε αποπροσανατολισμό, σε σύγχυση, στα ψέματα απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Άρης απαιτεί δράση, και στην συγκεκριμένη περίπτωση  δεν πρέπει να εξιδανικεύουμε καταστάσεις αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες της ζωής μας. Όσο κι αν δυσκολευτούμε να βάλουμε τα όνειρα μας σε εφαρμογή, θα πρέπει να προσπεράσουμε την πρώτη απογοήτευση και να βρούμε την δύναμη να επιμείνουμε. 

Πολύπλοκη και κομβική η Νέα Σελήνη, μας δείχνει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και μας προτρέπει να τολμήσουμε. Ας αφεθούμε στην πνευματική αναγέννηση κι ας ακολουθήσουμε τον ανθρωπιστή Υδροχόο, τον φέρων στην υδρία τη γνώση κι ας αγκαλιάσουμε τις όποιες αλλαγές της ζωής μας με συνέπεια και οξύνοια. Γιατί η αληθινή ελευθερία πηγάζει πρώτα από μέσα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου