Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η Νέα Σελήνη προάγγελος του Απριλίου



ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Στις 30 Μαρτίου 2014, και ώρα Ελλάδας 21:45, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού.
Από τη θέση του ζωδίου και μόνο, σηματοδοτείται η έναρξη μια καινούριας φάσης στην ζωή μας, αφού ακολουθεί την εαρινή ισημερία. Μύρισε άνοιξη, μια εποχή που μας βγάζει από την χειμερία νάρκη και μας «ζωντανεύει» ξανά. Ο σπόρος παίρνει μορφή και η οικουμένη ανθίζει. Η εποχή αυτή σκορπά μια νότα αισιοδοξίας και πλημμυριζόμαστε με ένα αίσθημα ανάγκης να κάνουμε μια νέα αρχή. Η άρεια δύναμη του Κριού μας ωθεί να λάβουμε δράση.

Η φετινή άνοιξη δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες, πέραν του ότι έχει μια ιδιαιτερότητα: το νέο ξεκίνημα πρέπει να είναι επί της ουσίας. Το μήνυμα «έφτιαξε ο καιρός, πάμε για καφέ» δεν ικανοποιεί την συμπαντική απαίτηση. Εν μέσω μιας καταιγίδας αναταραχών – σε παγκόσμιο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο – ΠΡΕΠΕΙ να βρούμε την θέση που μας αναλογεί, πρέπει να βρούμε τον πραγματικό μας Εαυτό (με κεφαλαίο το Ε) και να γνωρίσουμε τις δικές μας αξίες, αυτές που θα μας οδηγήσουν στην αυτοπραγμάτωση.
Διόλου παράξενο ότι αυτή την περίοδο, νοιώθουμε τον κόσμο μας να «σείεται», να επικρατεί μια εσωτερική και εξωτερική τρέλα. Ήδη, από το 2012, οι γιγάντιες δυνάμεις του Ουρανού και του Πλούτωνα, συγκρούονται με όψη τετραγώνου, παράγοντας τρομακτική κοσμική ενέργεια. Η αναμέτρηση αυτή, σκοπό έχει την αλλαγή και την μεταμόρφωση. Τίποτε πια δεν πρέπει να μείνει το ίδιο. Η αλλαγή ταράζει, αποσυντονίζει, πόσο μάλλον όταν πρέπει να οδηγήσει και σε ριζική μεταμόρφωση.
Φέτος τον Απρίλιο, έχουμε ένα σχετικά σπάνιο αστρολογικό φαινόμενο. Σχηματίζεται με ακρίβεια ένας σταυρός βαρυνόντων πλανητικών σωμάτων,  στα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Με την έννοια «σταυρός» εννοούμε ότι έχουμε πλανήτες ΚΑΙ στα τέσσερα ζώδια, τα οποία σχηματίζουν όψη μεταξύ τους. Όντας σε παρορμητικά ζώδια, η δύναμη που επιβάλλει την πραγματοποίηση είναι μεγάλη.
Η Νέα Σελήνη, ουσιαστικά δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα. Σχηματίζεται στην 09ο59’ του Κριού, σε συγκλίνουσα σύνοδο (πολύ κοντά δηλαδή) με τον Ουρανό, ο οποίος βρίσκεται στην 12ο19’ του Κριού. Κάνει επίσης τετράγωνο με τον Δία στον Καρκίνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Όταν ο Ήλιος σχηματίζει όψη με τον Πλούτωνα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον φόβο της εξουσίας και την ανάγκη μας να επιβληθούμε. Το αποτέλεσμα είναι η σύγκρουση και η διαδικασία χειραγώγησης. Ποιος θα κυριαρχήσει σε ποιον; Ποιος θα επιβάλλει τις δικές του απαιτήσεις; Με τον Αιγόκερω να κινεί τα ηνία, η τάξη, νόμοι, πειθαρχία, έρχονται σε ρήξη με τα θέλω μας. Εδώ φυσικά έχουμε και την συμμετοχή της Σελήνης, επομένως, υπάρχει και συναισθηματικό αντίκτυπο. Μια δύσκολη όψη που γεννά τρομερές ανασφάλειες και φοβίες, συναισθηματικούς εκβιασμούς και ψυχικά τραύματα (τα οποία βέβαια πρέπει να λυθούν). Γι’ αυτό και εδώ πρέπει να έρθει η συνειδητοποίηση. Πρέπει να απαλλαγούμε από οτιδήποτε δεν στηρίζει την προσωπική μας εξέλιξη και μετάλλαξη. Οτιδήποτε έχουμε υπό την κατοχή μας, σε όποιες σχέσεις εμπλεκόμαστε, ότι ιδέες μας χαρακτηρίζουν και ότι καθορίζει την ύπαρξη μας, χρειάζεται αναθεώρηση. Για να αφομοιώσουμε την Πλουτώνια δύναμη, θα πρέπει να παραδοθούμε στην Θεϊκή Υπηρεσία. Πρέπει να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας Σοφία.
Ο Ουρανός στέλνει τα «μηνύματα». Φυσικός κυβερνήτης του Υδροχόου, αποζητά την ατομική εξέλιξη για το «γενικότερο καλό». Κάθε κύτταρο πρέπει να είναι υγιές και να λειτουργεί με αυτάρκεια προκειμένου να είναι υγιής ένας οργανισμός στο σύνολο του. Κρατήστε τις κεραίες σας ανοιχτές. Τα μηνύματα θα δοθούν με έναν ενστικτώδη τρόπο, ανορθόδοξο κι αυθεντικό. Η αλλαγή θα επέλθει αν είμαστε δεκτικοί και αν συντονιστούμε με την ανώτερη συνειδητότητα.
Ο Δίας, σε ένα ζώδιο που αγαπά – τον Καρκίνο, μεγεθύνει την ανάγκη να συμβούν όλα όσα προαναφέραμε. Δίνει την θεϊκή κατεύθυνση και ανοίγει τα κανάλια της «εσωτερικής φωνής», του εσωτερικού μας κόσμου.
Ο φυσικός κυβερνήτης της Νέας Σελήνης (κυβερνήτης του Κριού δηλαδή), είναι ο Άρης. Τον βρίσκουμε στο ζώδιο της πτώσης του – τον Ζυγό, και σε ανάδρομη πορεία. Αδύναμος από κάθε πλευρά, δεν δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε δυναμικά και να επιβάλλουμε το εγώ μας. Επειδή όμως, ο Κύριος τα πάντα εποίησε με Σοφία, στρέφει εσωτερικά τον τομέα της δράσης, επιζητά να ψάξουμε μέσα μας τις αλλαγές και όχι στους άλλους. Όπως προείπαμε, είναι η στιγμή να δούμε τον εαυτό μας και την θέση μας μέσα στον κόσμο. Βέβαια, οι σχέσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο εδώ και καιρό (σχετικό άρθρο εδώ). Έχουν ουσία ή αναλωνόμαστε; Ζούμε για εμάς ή μέσα από τους άλλους; Ποιο κομμάτι του εαυτού μας καθρεφτίζουν; Εξελισσόμαστε μέσα από μια σχέση ή απλά τρέφουμε το υπέρ-εγώ μας (με την έννοια του εγωισμού) ;
Όπως αντιλαμβάνεστε, το Σύμπαν ξέρει καλύτερα. Δεν αποζητά την τιμωρία αλλά την κάθαρση. Δεν χρειάζεται φόβος αλλά θάρρος και εμπιστοσύνη. Είμαστε τα παιδιά του Θεού, αγαπημένα όντα, κακομαθημένα και εγωιστικά. Όπως κάθε γονιός θέλει το καλό του παιδιού του, αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε να επανέλθουμε στον τρόπο της ατομικής και συνολικής προόδου.
Αδράξτε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ανοδικό σκαλί  αυτήν την περίοδο και να μην χαραμίσετε τον εαυτό σας σε ποταπές και απ-άνθρωπες καταστάσεις.

Συγκεκριμένες επιρροές για κάθε ζώδιο, θα ακολουθήσουν σε ξεχωριστό άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου