Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

"ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙ" - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Στις 04:45 τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου, έχουμε την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στην 28η 11’ μοίρα. Το «Μπλε Φεγγάρι» έχει ωροσκόπο στην 3η 17’ μοίρα του Λέοντα, επομένως έχει κυβερνήτη του τον Ήλιο. Η πανσέληνος σχηματίζεται στον άξονα 2ου- 8ου. Ο Ήλιος ακολουθείται σε μικρή απόσταση από τον Ερμή (4 μοίρες) και επομένως είναι «καμένος» δηλαδή σχετικά αδύναμος αφού πρακτικά είναι κρυμμένος από την λάμψη του Ήλιου.
Όπως προαναφέραμε, στο αποψινό φαινόμενο τονίζεται ο άξονας 2-8, που σχετίζεται με τα χρήματα, τον έρωτα, τα πάθη, τα βαθύτερα συναισθήματα αλλά και τα θαμμένα μυστικά. Επιπροσθέτως, οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στον άξονα Ταύρου (Νότιος) – Σκορπιού (Βόρειος), φυσικοί κυβερνήτες του 2ου και 8ου. Το σενάριο συμπληρώνεται με την θέση του Κρόνου και του Βόρειου Δεσμού στον 4ο οίκο, φυσικός κυβερνήτης του οποίου είναι η Σελήνη ( Πανσέληνος, θυμάστε;;;;). Ο Κρόνος μπορεί να μην κάνει όψη με τον Ήλιο, σχηματίζει όμως τετράγωνο με τον Ωροσκόπο. Το ζητούμενο εδώ λοιπόν είναι, να φέρουμε σε συνειδητό επίπεδο κάθε τι κρυμμένο, κάθε φόβο, κάθε ανασφάλεια, κάθε σκληρό γεγονός που μας πονά! Οι ανασφάλειες που μας βασανίζουν είναι περισσότερο συναισθηματικής φύσης και απαιτείται η πρακτική λύση.
Στην Νέα Σελήνη στις 7 Αυγούστου, είχαμε αναφερθεί στο ακριβές τετράγωνο Δία-Πλούτωνα και την επερχόμενη όψη του Δία με τον Ουρανό. Σε αυτήν την Πανσέληνο έχουμε την ολοκλήρωση του τετραγώνου Δία (Καρκίνος 12η) – Ουρανού Rx (Κριός 12η).
Ο Πλούτωνας δεν έχει βγει από το σκηνικό (ανοχή 3 μοίρες) ενώ στο παιχνίδι μπαίνει σιγά-σιγά και η Αφροδίτη από τον Ζυγό (5η μοίρα).
Εδώ λοιπόν έχουμε την απελευθέρωση, την ανάγκη για ελευθερία, το απροσδόκητο, την καινοτομία, το ξεκίνημα, τις καινούριες εμπειρίες. Πιθανόν να προβούμε σε ρίσκα, με ψήγματα ελπίδας. Δεν μιλάμε για την χαρά του τυχοδιώκτη, όμως αυτή την στιγμή μπορούμε να τολμήσουμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επιπτώσεις. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.  Ο Δίας στον Καρκίνο αφορά θέματα σπιτιού, ασφάλειας, πατρίδας. Στον 12ο οίκο του χάρτη, στον οίκο της απομόνωσης και του υποσυνείδητου, κλείνει ένας κύκλος για να ανοίξει ένας καινούριος. Διευρύνει όμως και καταστάσεις που «υποβόσκουν» και στην συγκεκριμένη περίπτωση σε κόντρα με τον Ουρανό από τον 9ο, τον Εθνικισμό και την ξενοφοβία. Ο 9ος οίκος όμως αφορά και την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης. Έτσι, μπορεί να προκληθούν τριβές μέσα από κοινωνικά κινήματα και να γεννηθεί η επιθυμία για αλλαγή.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν υπάρχει επιλογή για οπισθοχώρηση: η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ο αγώνας αδιαπραγμάτευτος. Το θέμα δεν είναι να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε, αλλά αυτά που μας αξίζουν. Ο δρόμος δεν είναι η βία (ο Άρης σε ζώδιο αδυναμίας στον 12ο οίκο) αλλά η πνευματική εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου