Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Νέα Σελήνη στους Διδύμους





Με την ανατολή της 6ης Ιουνίου, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων, αποτελεί ένα πολύ δυναμικό κοσμικό γεγονός, καθώς ενεργοποιείται όλος  ο μεταβλητός σταυρός.
Στις 6:00 το πρωί, ο  Ήλιος και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται στην 14ο53’ μόνο που μαζί τους στην ίδια μοίρα θα βρίσκεται και η Αφροδίτη. Μιλάμε λοιπόν για μια τριπλή σύνοδο αντιμέτωπη με τον Δία στην Παρθένο, τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες (οι δύο τελευταίοι ολοκληρώνουν το μεταξύ τους τετράγωνο 18/06... άρθρο εδώ)




Το ζώδιο των Διδύμων συμβολίζει την δυαδικότητα του είδους μας, δηλαδή την γήινη υπόσταση και την θεϊκή πνοή μας. Είναι η ένωση του ουρανού και της γης, και η συνεχής ροή ανάμεσα στα δύο. Ως επί τω πλείστον είναι ζώδιο νοητικό και κινείται περισσότερο στα πλαίσια της λογικής παρά του συναισθήματος, χωρίς αυτό να του αφαιρεί την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πάθος. Το μεγαλύτερο ίσως ελάττωμα του είναι η έλλειψη σταθερότητας, καθώς τα πολλαπλά ερεθίσματα γύρω του αποσπούν την προσοχή (ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν πλανήτες σε σταθερά ζώδια ή ένας δυνατός Κρόνος να συγκρατεί). 

Εδώ λοιπόν αναζητούμε την Αλήθεια μας. Όχι αυτή που θεωρούμε ότι ισχύει αλλά αυτή για την οποία είμαστε προορισμένοι. Η τριπλή σύνοδος υποδηλώνει την ανάγκη μας να συγχρονίσουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας, αλλά και την ανάγκη μας να λάβουμε ευχαρίστηση από αυτά. Τα κίνητρα βέβαια θα πρέπει να είναι πιο ουσιαστικά, τόσο για εμάς όσο και απέναντι στους άλλους. Σε ένα ζώδιο με ευαίσθητο νευρικό σύστημα, είναι πολύ εύκολο να σπαταληθεί η ενέργεια άσκοπα και χωρίς νόημα.

Στην δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, τέσσερις δρόμοι (Μεταβλητός Σταυρός) συναντιόνται στο σημείο που στεκόμαστε, μεταφέροντας ο καθένας τα δικά του μηνύματα και ενέργεια. Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε, απλά να σταθούμε στο meeting point. Σύντομα, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες θα αποτελέσουν την αιτία να καταλάβουμε ποιες είναι αυτές οι αλήθειες, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι και «ανοιχτοί» να τις αποδεχτούμε.

Και μόνο που ο Κρόνος βρίσκεται απέναντι από την τριπλή σύνοδο αρκεί για να αισθανθούμε την πίεση και την επιτακτική ανάγκη να μπει τάξη. Το καλό με τις όψεις αντίθεσης είναι πως υπάρχουν περισσότερες επιλογές διαχείρισης. Εδώ λειτουργεί το «καθρέφτισμα», δηλαδή, οι επιλογές μας αντικειμενικά αντικατοπτρίζουν την δική μας αντίληψη των πραγμάτων, την συμπεριφορά μας, την ψυχική μας κατάσταση, τα δικά μας βιώματα, συμπεριφορά, ποιότητα, αντίληψη, επίπεδο εξέλιξης.
Ίσως να νοιώθουμε πως πληρώνουμε ένα «καρμικό» χρέος, όμως αντικειμενικά δεν είμαστε στο έλεος ενός συμπαντικού μένους, απλά ήρθαμε vis a vis με τις επιλογές του παρελθόντος. Λάθη γίνονται και υπάρχουν για να λύνονται. Χρειάζεται όμως υπομονή και να καταλάβουμε την ρίζα, δηλαδή τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτά.

Υπό αυτή την έννοια, δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές μας. Δοκιμάζονται τα σχέδια μας, η πίστη στον εαυτό μας και το μέλλον. Κατ’ επέκταση αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθηματική κρίση, οικονομική κρίση (λες και μας έλειπε),  κόπωση υπό το βάρος των ευθυνών. Η κατάσταση δεν αφήνει χώρο για συναισθηματικές αντιδράσεις. Πάνω απ’ όλα έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, προχωρώντας στην συναισθηματική ωρίμανση κι επαφή με την ψυχή μας. Η συναισθηματική ψυχρότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αυτοτιμωρία που μας απομακρύνει από το κέντρο μας. 

Στο επίκεντρο έρχονται οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, ιδιαίτερα αυτές πάνω στις οποίες έχουμε επενδύσει συναισθηματικά. Ίσως να αισθανθούμε μια διαμάχη, μια ανάγκη να αποκοπούμε από τα άτομα που δεν μας κάνουν ευτυχισμένους ή που αποδεικνύεται να αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη μας. Κάντε χώρο στην καρδιά σας μόνο για αυτούς που αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Αυτό φίλοι μου λέγεται «κάθαρση»… Δεν είναι το τέλος του κόσμου! Πέραν τούτου όμως, θα πρέπει να βρείτε τους λόγους που επιλέγετε να εμπλέκεστε σε συμβατικές καταστάσεις. Η αιτία είμαστε εμείς κι όχι οι άλλοι. Τι μας κάνει να βλέπουμε πράγματα που δεν υπάρχουν; Γιατί έχουμε αυταπάτες; Γιατί κάνουμε τα ασήμαντα σημαντικά; Τι θυσιάζουμε, τι υποτιμάμε, τι προσδοκούμε; Ας βγάλουμε την αρνητική διάθεση από επάνω μας κι ας δούμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες σαν ένα κίνητρο  για ένα καινούριο ξεκίνημα με λαμπρό και φωτεινό μέλλον.

Στο ίδιο mood κινούνται και τα οικονομικά μας. Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε τα πάντα γυρίζουν γύρω από αυτά. Ένα μέσον που ουσιαστικά θα έπρεπε να υπάρχει για να μας εξυπηρετεί, έχει υπερνικήσει όλες τις άλλες αξίες – σημαντικότερες – της ανθρώπινης υπόστασης. Το χρήμα δεν εξαγοράζει την ευτυχία, την διευκολύνει. Simple is better. Όμως αυτήν την περίοδο ο τομέας των οικονομικών μας αποτελεί σημείο τριβής με τους γύρω μας. Ο Ερμής από τον Ταύρο (σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη στους Διδύμους) είναι σε όψη αντίθεσης με τον ανάδρομο Άρη στον Σκορπιό. Αυτό φέρνει λεκτικές αντιπαραθέσεις και νεύρα, αλλά και μετατόπιση ευθυνών. Οι συζητήσεις αφορούν κατά πολύ τις σχέσεις μας, την αξία που έχουν στην ζωή μας, την ικανοποίηση που εισπράττουμε, αλλά… πίσω από τις λέξεις κρύβονται και προσπάθειες χειραγώγησης.  Λόγω της αναδρομής του Άρη, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε ή να το δούμε (υπάρχει καλύτερο μέρος να θάψουμε από τον Σκορπιό;) το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Ο θεός Ερμής στην προκειμένη περίπτωση, συνοδεύει τον «Ήρωα» στον Άδη, για να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες, να τους εξουδετερώσει και να ρίξει φως στα σκοτάδια του. Σε έναν άξονα τόσο σταθερό (Ταύρος-Σκορπιός), η αντίσταση είναι μεγαλύτερη αλλά το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.  

Η περίοδος αυτή απαιτεί ρεαλισμό και να γίνουμε ο μεγάλος Δάσκαλος του εαυτού μας. Yeap! Αυτός ο τύπος – ο γέρο-Κρόνος -  μας κάνει την ζωή δύσκολη αλλά στο τέλος τον ευχαριστούμε πάντα που μας έδειξε την ψυχρή πραγματικότητα. Δεν είναι άλλωστε μόνος του… Ο Δίας μας προικίζει με το αίσθημα της δικαιοσύνης, της αποτοξίνωσης από τα κακώς κείμενα, της παραγωγικότητας, της αισιοδοξίας… Ο Ποσειδώνας μας ζητά να εμπιστευτούμε, να συντονιστούμε, να γίνουμε ένα με τον κόσμο…  Γιατί είμαστε ένα. Κι όσο πιο υγιής είναι η μονάδα, τόσο πιο υγιές είναι το σύνολο!

Η Νέα Σελήνη μεταφέρει ένα μοναδικό μήνυμα… Η ελευθερία της ψυχής θέλει ωριμότητα, και τότε, θα ανεβούμε στο ψηλότερο σημείο που μας αρμόζει! Γνωρίστε τον εαυτό σας και αναγνωρίστε ότι είστε αναπόσπαστο κομμάτι ενός τέλειου και ιδιοφυούς κόσμου… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου