Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Νέα Σελήνη στον Ζυγό



...Δε συμβιβάζομαι με ημίμετρα...



Νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015, η Σελήνη θα συναντήσει τον Ήλιο στην 19ο20’ του Ζυγού, δίνοντας το σενάριο του νέου κύκλου ανάπτυξης πάνω στο οποίο θα εργαστούμε. Καθώς το φεγγάρι αρχίζει πλέον να μεγαλώνει, έτσι και το φως που αντανακλά γίνεται εντονότερο. Το μονοπάτι πια δεν είναι σκοτεινό και όλα μέσα μας αρχίζουν να παίρνουν μορφή.


Όταν μιλάμε για τον Ζυγό, το μυαλό μας αυτομάτως ανατρέχει σε θέματα σχέσεων. Δεν μιλάμε μόνο για τους άλλους αλλά κι εμάς απέναντι στους άλλους. Το ζητούμενο; Η ισορροπία. Κάτι δίνω, κάτι αφήνω, κάτι παίρνω, και μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις έρχεται η αρμονία. Μας τα είπε και ο Ερμής που το τελευταίο εικοσαήμερο ήταν σε ανάδρομη πορεία στο ίδιο ζώδιο. Ok, τώρα ορθοδρόμησε και ο έρμος ευελπιστεί να έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει και κατασταλάξει και πλέον να μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας. Βέβαια ο Ζυγός έχει κι αυτό το ελάττωμα να κάνει τραμπάλα, γιατί προκειμένου να επικρατεί αρμονία στην ζωή του επιμένει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι να αποφασίσει, έχει χάσει το τρένο!

Ας περάσουμε τώρα στο παρασύνθημα της Νέας Σελήνης. Νέα αρχή και ξεκινήματα, είναι αυτό που λέμε «από σήμερα…». Αρκετοί αποφασίζουν να βάλουν νέους όρους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, από τον γάμο μέχρι τις φιλίες και τις συνεργασίες τους. Για άλλους αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει μια καινούρια γνωριμία ή να σηματοδοτήσει μια καινούρια σχέση. Η ανάγκη μας για επαφή και δημόσιες σχέσεις είναι εντονότερη άρα, ακόμα κι αν το θέμα σας είναι να βρείτε εργασία, οι γνωριμίες είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν. 

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Νέα Σελήνη, είναι η αντίθεση της με τον Ουρανό στον Κριό! Ουπς!  Το σκηνικό μου θυμίζει την φράση «ήρθε ο ουρανός σφοντύλι» που δεν είναι απαραίτητα για κακό. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, αλλαγές γίνονται συνεχώς γύρω μας, «τα πάντα ρει» αλλά συνήθως, όταν πρόκειται για εμάς, οι αλλαγές τρομάζουν. Για να σας μεταφέρω το κλίμα, στην παρούσα φάση κάποια πράγματα φαίνεται να είναι ασταθή με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη αναστάτωση τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Πιθανόν να αντιμετωπίσουμε αντιπαραθέσεις, διασπαστικές καταστάσεις, διλλήματα και μια δυσκολία να συμβιβαστούμε (συμβιβασμός; άγνωστη λέξη). Από την μια η Σελήνη κόντρα στον Ουρανό να δημιουργεί απανωτά ηλεκτροσόκ, εντάσεις και συναισθηματικές ανησυχίες κι από την άλλη ο Ήλιος ως κεντρική δύναμη να επιζητά έναν σκοπό.  Κι όμως its a wakeup call. Αρκεί να διοχετεύσουμε σωστά την υπέρ-φορτισμένη ενέργεια! 

Δύσκολο; Όχι και τόσο! Γιατί ναι, μπορεί να αισθανόμαστε το ταρακούνημα αλλά, ο Ερμής στην πρώτη μοίρα του Ζυγού σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη. Αν μην τι άλλο δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα για σταθερά και μακροπρόθεσμα σχέδια αλλά και σοβαρές αποφάσεις. Αρκεί να θέλεις να θες (got it?). Σε αυτό συνηγορεί η πολυαστρία στην Παρθένο (κυβερνήτης πάντα ο Ερμής), με πρώτο και καλύτερο τον Άρη να κάνει τούρμπο το  τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα! Η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η εργατικότητα, η πειθαρχία, η στόχευση, είναι ανάμεσα στα στοιχεία που ανταμείβονται πλουσιοπάροχα (ή τουλάχιστον θέτουν τις βάσεις για ένα στιβαρό μέλλον). 

Last but not least, η αντίθεση της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, πιθανόν να είναι το πιο blasέ σημείο του χάρτη. Οι προσδοκίες που έχουμε ίσως να είναι λίγο παραμυθένιες αλλά χωρίς αυτά τι παιδικές μνήμες θα είχαμε; Η Αφροδίτη σε αυτήν την θέση δεν κοιμάται ήσυχη (θυμάστε το μπιζέλι;) ούτε είναι ιδιαίτερα χαρούμενη. Συνηθίζει να βάζει μπροστά την λογική, ζητά αποδείξεις και γίνεται επικριτική. Σε επαναφέρει στην πραγματικότητα αλλά, η πραγματικότητα είναι πάντα σχετική. Και ρωτώ εγώ: Αντί να διαλύσουμε το όνειρο, γιατί δεν κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα;



Άντζελα Τίκη



Οι προβλέψεις γίνονται σε γενικό επίπεδο και με σημείο αναφοράς μεμονωμένους πλανήτες. Αποτελούν οδηγό κατεύθυνσης, όμως, ακριβής ανάλυση γίνεται μόνο με βάση τον γενέθλιο χάρτη, ο οποίος και μας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες. Για προσωπικές προβλέψεις επικοινωνήστε στο email angelatikis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6985714899

Σημείωση: Οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στην 29η μοίρα του άξονα Παρθένου (βόρειος) – Ιχθύων (νότιος) ενεργοποιώντας το σημείο της Ηλιακής έκλειψης της 20ης Μαρτίου 2015. Τι εμπειρίες αποκομίσαμε και κατά πόσο τις επεξεργαστήκαμε, απορρίψαμε, χωνέψαμε, αφομοιώσαμε; Ένα σημαντικό ταξίδι στο παρελθόν για τα γεγονότα που προέκυψαν το ακόλουθο εξάμηνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου