Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

27 Ιανουαρίου - 20 Φεβρουαρίου



Από τις 27 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο των Ιχθύων και θα παραμείνει εκεί έως τις 20 Φεβρουαρίου. Είναι ο κατεξοχήν δείκτης της ανάγκης μας για αγάπη, χαρά, ικανοποίηση ενώ η θέση του και οι όψεις που σχηματίζει περιγράφουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και εισπράττει κανείς αυτά τα συναισθήματα. Είναι η ανώτερη οκτάβα του Ποσειδώνα γι’ αυτό και στο ζώδιο των Ιχθύων βρίσκεται στην έξαρση της…

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ποσειδώνας κυβερνά την θεϊκή συμπόνια, μπορεί να συλλάβει την ενέργεια της Αφροδίτης όταν βρίσκεται κάτω από την επιρροή του. Δεν αγαπά απλά και ατομικά αλλά, είναι διατεθειμένη να θυσιαστεί χωρίς να φοβάται τον πόνο. Είναι υπερβατική και αιθέρια. Αναδύεται από την θάλασσα (Ποσειδώνας) των συναισθημάτων προκειμένου να βρει την πνευματική ελευθερία (Δίας συγκυβερνήτης των Ιχθύων).

Τα υπολογιστικά κίνητρα και η λογική απουσιάζουν, καθώς κύριο μέλημα της είναι να σταθεί δίπλα στους πονεμένους κι αδικημένους, παίρνοντας μέρος του βάρους πάνω της. Δεν ανήκει σε αυτούς που εγκαταλείπουν αψήφιστα τον σύντροφο τους, ειδικά στις πιο δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Στέκεται βράχος, παρέχοντας κάθε δυνατή συμπαράσταση προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στις ανάγκες των άλλων, ενώ είναι ικανή να θυσιαστεί για αυτούς που αγαπά. Από την άλλη μεριά, καθώς οι Ιχθύες είναι ζώδιο μεταβλητό, μπορεί να γίνει ασαφής στα αισθήματα της. Εάν την εξαναγκάσεις να εκφράσει το πώς νιώθει, το πιθανότερο είναι, όχι μόνο να το αποφύγει αλλά και να κλειστεί ακόμα περισσότερο. 

Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία μπορούν να γίνουν η μεγαλύτερη παγίδα. Εξιδανικεύοντας καταστάσεις, αποφεύγει την πεζή και σκληρή πραγματικότητα. Προτιμά να βλέπει τα πράγματα πίσω από το «ροζ γυαλί» και να ζει σε έναν δικό της κόσμο ιδανικά κι ονειρικά πλασμένο. Αποπνέει μια ιδιαίτερη γλυκύτητα και στοργή, που όμως μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν τα λάθος άτομα, καθιστώντας την ένα εύκολο θύμα των άλλων. Έχει την αντοχή να υπομείνει, πάντα εις βάρος της δικής της ψυχικής υγείας. Συχνά καταφεύγει σε παράλληλες σχέσεις αλλά δύσκολα ταράζει τα νερά διαλύοντας μια σχέση ή έναν γάμο. 

Αναμφίβολα, έχει μεγάλη εύνοια στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Χάρη στην γλυκιά της φύση και τα μεθυστικά μάτια της (αυτή η θέση δίνει υπέροχα μάτια), κερδίζει την συμπάθεια των άλλων. Έχει το ταλέντο να κερδίζει όποιον θελήσει. Η αφέλεια της όμως πολλές φορές την οδηγεί σε τελείως ακατάλληλα άτομα. 

Ένα θετικό στοιχείο της είναι πως ελκύει χρήματα όπως το μέλι την αρκούδα. Μπορεί να είναι από καθαρή τύχη, από την δουλειά ή από το ταίρι της. Σαν το νερό που κυλά όμως, τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται. Μπορεί εύκολα να τα ξοδέψει για αυτά και αυτούς που αγαπά.  

Τέλος, το αλκοόλ μπορεί να γίνει η εύκολη διέξοδος από τον σκληρό κόσμο της πραγματικότητας. 

Μόνο η ψυχική ενδυνάμωση μπορεί να βοηθήσει από τις κακοτοπιές της γήινης πραγματικότητας. Η τάσεις φυγής οδηγούν σε επαναλαμβανόμενα λάθη και μαθήματα. Η απελευθέρωση προκύπτει μόνο μέσα από την πνευματική ανάπτυξη και κατανόηση. Γειωθείτε λοιπόν, και αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας βλάψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου