Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ…



ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ στη 00η του Τοξότη

22 Νοεμβρίου 2014


Που σταματά η αλήθεια και που ξεκινά το ψέμα; Η Νέα Σελήνη στην 00η μοίρα του Τοξότη, σηματοδοτεί μια περίοδο πνευματικής εγρήγορσης και κατανόησης. Τα ουράνια σώματα του φωτός, ο Ήλιος και η Σελήνη, ξεγλιστράνε από τους σκοτεινούς δαιδάλους του Σκορπιού και συναντιόνται στο κατώφλι του μεγάλου Φιλόσοφου. Σαν αγαπημένο παιδί του Δία, είναι αισιόδοξος, ενθουσιώδης, επεκτατικός, ανοιχτόμυαλος, θετικός, κυρίαρχος βασιλικός. Σε αυτήν την φάση, η ψυχή διψά να απελευθερωθεί από την ανούσια φύση της και επιδιώκει να αποκτήσει την ελευθερία της και να προχωρήσει μπροστά. Ο δρόμος της ανύψωσης είναι η κατανόηση, η αντίληψη και η συνειδητοποίηση. 


Στην ίδια διαδρομή  και η Αφροδίτη, η οποία σε αυτήν την θέση είναι κάθε άλλο παρά θηλυκή και ερωτική. Ενίοτε συναισθηματικά αποστασιοποιημένη, επιζητά περισσότερο την προσωπική ελευθερία κι όχι μέσα από τις σχέσεις. Μέσα στην χαλαρότητα της όμως, δεν μπορείς να μην της συγχωρήσεις την παιδική και αφελή της συμπεριφορά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Νέας Σελήνης ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες, ο οποίος ζητά τα πάντα και τίποτα. Τα όρια δυσδιάκριτα ανάμεσα στις πραγματικές μας ανάγκες και στις επιταγές του σύμπαντος. Προοριζόμαστε για κάτι μεγαλύτερο, ή μεγαλοποιούμε αυτά που ζητάμε; Κατανοώ και συμπάσχω. Ο πόνος της αλήθειας, δίνει το φάρμακο της αυταπάτης και της διαφυγής από την πραγματικότητα. Όμως αυτό δεν είναι το φάρμακο της γιατρειάς, είναι το αναλγητικό για να μην πονάμε. Στρέφοντας το βλέμμα μας αλλού, παρατείνουμε την ύπαρξη νοσηρών καταστάσεων και παγιώνουμε τον εγκλωβισμό μας.

Οι όψεις της Σελήνης και του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, δημιουργούν ασάφεια και αποπροσανατολισμό. Η δυσκολία της διατήρησης της ατομικότητας είναι μεγάλη και δημιουργεί αδιόρατα προσωπικά συναισθήματα. Η αναζήτηση του «εαυτού» οδηγεί πολλές φορές στην ταύτιση με το «εγώ» των άλλων. Όταν δεν ξέρεις ποιος είσαι, δεν ξέρεις και τι θες. Αυτό αναπόφευκτα κάνει το άτομο να αντιγράφει πρότυπα, ζώντας με «δανεική» ταυτότητα και πείθοντας τον εαυτό του πως οι στόχοι που θέτει είναι δικοί του. Ξεφεύγοντας όμως από τις γήινες απαιτήσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να αγγίξουμε το «θείο» και να αφεθούμε στο «μεγάλο σχέδιο». Σκοπός είναι να θυσιάσουμε το «εγώ» χωρίς να μετατραπούμε σε θύμα, χωρίς παθητικότητα, χωρίς υπεκφυγές.

Η παγίδα αυτής της όψης είναι η αυταπάτη, στην οποία προσπαθούμε να παρασύρουμε και τους άλλους μαζί μας. Δεν φταίω εγώ, φταις εσύ! Εσύ με κορόιδεψες, εσύ με εκμεταλλεύτηκες, εσύ, εσύ, εσύ… Ένα εύκολο παραμύθι εξαπάτησης και συναισθηματισμού.

Ο συμβολισμός του Τοξότη, συνδέεται με τον Κένταυρο Χείρωνα. Μισός άνθρωπος, μισός άλογο, διέφερε από τους υπόλοιπους του είδους του, όντας μέγας Διδάσκαλος. Ως συγκυβερνήτης του Τοξότη, αντιπροσωπεύει το στάδιο που αντιλαμβάνεται και τις τρεις πτυχές του εαυτού του: την ζωώδη φύση – που μας κινεί από κάτω, την ανθρώπινη φύση και την θεϊκή φύση. 
Το τόξο του στοχεύει πάντα ψηλά, στην Ουράνια θειότητα. 

Στο όλο σκηνικό, ο Ερμής και ο Κρόνος γίνονται η διέξοδος ώστε  να μπουν όρια, να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και να δώσουμε μορφή στα συναισθήματα. Όντας στο ζώδιο του Σκορπιού, η καχυποψία και ο εκβιασμός κυριαρχεί αλλά ζητούν να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του. Πολλά θα ακούσουμε, πολλά θα ειπωθούν, αλλά εμείς θα πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες. Είναι στο χέρι μας να σκύψουμε με σοβαρότητα στις σκέψεις και τα προβλήματα μας, να διακρίνουμε τις απύθμενες φοβίες μας και να απαλλαγούμε από αυτές. Ο φόβος να εμπιστευτούμε το ένστικτο μας, μόνο εμπόδια μπορεί να φέρει.

Ο Δίας από τον Λέοντα ανταλλάσει ενέργεια με τον Ήλιο στον Τοξότη, καθώς βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή. Ρίχνει το «φως» στο σκοτάδι και ανοίγει τον δρόμο προς την αλήθεια. Η παρτίδα ολοκληρώνεται με τον Ουρανό στον Κριό, που απαιτεί μεταρρυθμιστικές αλλαγές, ανεξαρτησία, μοναδικότητα και αυθεντικότητα. Γιατί η αλήθεια κρύβεται στον καθένα ξεχωριστά. Χωρίς συμβιβασμούς  και αυταπάτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου