Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πανσέληνος Ιουνίου


Πίσω από τα παρασκήνια

Δίδυμοι - Τοξότης  (22ο06')

13 Ιουνίου 2014
 

Το πρωί της Παρασκευής - 13 Ιουνίου - και συγκεκριμένα στις 07:12, σχηματίζεται η πανσέληνος του μήνα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, πανσέληνο έχουμε κάθε φορά που ο Ήλιος και η Σελήνη βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο, και κάνουν αντίθεση ακριβείας. Η φωτεινότητα της Σελήνης είναι στο μέγιστο. Υπό το πρίσμα αυτού του φωτός έρχεται η συνειδητοποίηση. Επηρεάζει περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο, υποδηλώνει ολοκλήρωση και τέλος, ενεργοποιεί θέματα σχέσεων, αντιπαραθέσεις και διλλήματα.
Η εν λόγω πανσέληνος, έχει πολλά σημαντικά σχήματα-όψεις, και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Συναντάμε στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τον Απρίλιο που μας πέρασε. Πολύ πιθανόν να επανέλθουν ζητήματα εκείνης της περιόδου στο προσκήνιο.
Για την Ελλάδα μας, ο ωροσκόπος της πανσελήνου βρίσκεται στην 07ο08’ του Καρκίνου, και κατ’ επέκταση, κυβερνήτης της είναι η Σελήνη. Αυτοί είμαστε εμείς, οι πολίτες και η γενική κατάσταση της χώρας. Μέσα στον 1ο οίκο, βρίσκεται ο Δίας στον Καρκίνο, σε έξαρση. Σχηματίζει όψη χιαστί με την Σελήνη (22η μοίρα) και είναι σε αμοιβαία υποδοχή. Με τον Δία να εκπροσωπεί - πέραν της αισιοδοξίας, της ευημερίας,  της επέκτασης - το δικαστικό σύστημα και τον καπιταλισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι «εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει» ή «ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου»… Καλοκαιράκι δει, κι εμείς περισσότερο ανησυχούμε για το αν θα φτιάξει ο καιρός να πάμε για μπάνιο!!!
Ο άξονας της πανσελήνου είναι στον Τοξότη (Σελήνη) - Διδύμων (Ήλιος) και στους οίκους 6 – 12 αντίστοιχα. Αγγίζει τα θέματα υγείας, τα εργασιακά, την εργατική τάξη και την καθημερινότητα μας, τις μεταφορές, την μάθηση, τα ταξίδια. Με τον Ήλιο (Αρχή - επικεφαλείς του Κράτους) στον 12ο οίκο, υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις. Σε αυτό συνηγορεί και ο Ερμής που κινείται σε ανάδρομη πορεία και βρίσκεται επίσης στον 12ο οίκο (θα κάνει σύνοδο με τον Ήλιο στις 20 Ιουνίου). Μυστικές επαφές και συμφωνίες, με την υποστήριξη του Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, αναβολές μέχρι νεοτέρας (…η δόση που θα παίρναμε στις 13 Ιουνίου;)
Ο Ερμής εμπλέκεται και στο μεσοδιάστημα Σελήνης-Πλούτωνα. Εδώ έχουμε την επιρροή της σκέψης μας, την συναισθηματική επικοινωνία μέσω εκφοβισμού, την μαζική διαμόρφωση της συνείδησης μέσω ασυνείδητων δυνάμεων, τις συναισθηματικές διαμάχες εξουσίας - με λίγα λόγια - την υποσυνείδητη χειραγώγηση. Σε προσωπικό επίπεδο, μέσα σε αυτόν τον σχηματισμό μπορεί να κρύβεται η μεταμορφωτική δύναμη της σκέψης. Την επικοινωνία με την εσωτερική μας φωνή, την αναζήτηση ιδεών με πάθος και ζήλο.
Ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, το οποίο όμως δεν θα ολοκληρωθεί παρά μόνο στις 25 Ιουλίου (οπότε και θα είναι σε ορθή πορεία).
Ο Ποσειδώνας, είναι φυσικός κυβερνήτης του 12ου (για όλο αυτό το παρασκήνιο που λέγαμε…) και στον χάρτη κυβερνά τον 10ο οίκο, τον οίκο της εξουσίας, της κυβέρνησης, της άρχουσας Αρχής. Τον συναντάμε στον 9ο οίκο (εξωτερικό, νομικά και φιλοσοφικά ζητήματα). Είναι σε τρίγωνο ακριβείας με τον ωροσκόπο. Ωραιότατη η παράσταση… Και πιάνει!!! Τώρα, κατά πόσο μιλάμε για ελληνική εξουσία, δεν ξέρω. Οι παρασκηνιακές συμφωνίες γίνονται πρωτίστως ‘’εκ των έξω” και καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την έγκριση τους.
Συνολικά έχουμε τρεις αντιθέσεις: Σελήνης-Ήλιου (πανσέληνος), Αφροδίτης-Κρόνου και Άρη-Ουρανού, γεγονός που μαρτυρά την έλλειψη συγκεντρωμένης ενέργειας και προοπτικής, με έντονη πόλωση και κατ’ επέκταση διαμάχες και προστριβές. Ο Άρης στον ζυγό, ενισχύει την αντιπαράθεση και την διάρρηξη των σχέσεων, όντας απέναντι από το ζώδιο που κυβερνά – τον Κριό. Κι αν τον Απρίλιο ήταν σε ανάδρομη πορεία και εσωστρεφής, τώρα προχωρά ετοιμοπόλεμος, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι θα αντιδράσει αποτελεσματικά. Πιθανόν να υπήρχαν σχέδια τα οποία αναβλήθηκαν έως ότου διεξαχθούν οι εκλογές. Διόλου τυχαίο επίσης που, η έκλειψη της 15ης Απριλίου έγινε στην 25η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού, μοίρα στην οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή  οι Δεσμοί της Σελήνης. Ή ακόμα, ότι ο ωροσκόπος της τότε έκλειψης ήταν στην 2η μοίρα του Καρκίνου, σημείο που τώρα βρίσκεται ο ανάδρομος Ερμής.
Η Αφροδίτη κινείται στον Ταύρο σε θέση κυριαρχίας, και εδώ εκφράζει  περισσότερο τις υλικές ιδιότητες του πλανήτη, είτε είναι αυτές που μας κάνουν να νοιώθουμε ασφάλεια, είτε ικανοποίηση ή απόλαυση. Με τον Κρόνο απέναντι της, υπάρχει μπλοκάρισμα και περιορισμός στις απολαύσεις, τα οικονομικά και τα ερωτικά ζητήματα... Δεν σ’ αφήνει να χαρείς βρε παιδί μου. Για παράδειγμα, η μείωση του εισοδήματος αποτελεί εμπόδιο στην επιθυμία για καλοπέραση όταν πρωτίστως πρέπει να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις. Από την άλλη, δίνει και δομή. Στον 11ο οίκο, που βλέπουμε τους βουλευτές και τους υπουργούς, είδαμε τον ανασχηματισμό μετά από το αναγκαστικό κλείσιμο της Βουλής. Η χαρά της καρέκλας και του τίτλου από τη μια, το ζόρι από την άλλη. Να δούμε πόσο θα τους κρατήσει η χαρά…  Και προτού βιαστούμε να βγάλουμε αρνητικά συμπεράσματα, ο Κρόνος κάνει τρίγωνο ακριβείας με το Μεσουράνημα και η Αφροδίτη εξάγωνο. Δεν έτυχε, πέτυχε! Ταυτόχρονα, ο Χείρωνας βρίσκεται στην ακμή του MC στην 17ο 44’ κι έτσι έχουμε ένα σχηματισμό «σφήνας» ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΙΟΜΟΙΡΙΑ με Αφροδίτη και Κρόνο, όπου γίνεται το σημείο εκτόνωσης και εξομάλυνσης. Η πληγή του Χείρωνα, ο φόβος της αποτυχίας επέβαλλε να αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα δομές (κυβερνητικό σχήμα), για την συνέχιση της δύσκολης πορείας προς την επίτευξη των στόχων (τους). Brain game η επιλογή των ατόμων που θα αντικαθιστούσαν τους παλαιούς, προκειμένου να καλυφθεί το «έδαφος» που χάθηκε από την απογοήτευση του κόσμου. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός είναι σχετικά ήπιος, καθώς σε γενικές γραμμές δεν υποδηλώνει ιδιαίτερη δυσφορία και αντίσταση, ή πολύπλοκες κινήσεις για να αποδώσει. Τα ζώδια που συμμετέχουν είναι παθητικά, και ότι γίνεται, είναι αποτέλεσμα πολλής σκέψης.
Για το τέλος άφησα το «ξέφρενο πάρτι» που συνεχίζει στα παρορμητικά ζώδια. Ο Άρης στον 4ο οίκο (σπίτι, οικογένεια, πατρίδα) κάνει τετράγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα στον 7ο (σχέσεις, συνεργασίες, εξωτερική πολιτική, σύμμαχοι, διαμάχες). Σύντομα θα κάνει και αντίθεση με τον Ουρανό στον 10ο. Θίγονται τα συμφέροντα μας; και ποιος μάχεται γι’ αυτά; Υπάρχει μια τάση εκνευρισμού και αντιπαλότητας. Θα είναι από την πλευρά της αντιπολίτευσης; Θα έχουμε απεργίες; (τον ξεσηκωμό τον ξεχνάμε). Ο παρορμητισμός εύκολα οδηγεί σε ατυχήματα και απερίσκεπτες κινήσεις. Όσοι δεν έχουν αυτοέλεγχο καταλήγουν στην βία. Μπορεί να βγει και κάτι καλό από αυτά όμως… Αν όλη αυτή την υπερχείλιση ενέργειας την εκμεταλλευτούμε στοχευμένα, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Επειδή όμως, ο 4ος οίκος σχετίζεται και με το υπέδαφος, υπάρχει πιθανότητα σεισμικής δραστηριότητας. Σε μια πιο ακραία περίπτωση, μπορεί να δούμε εδαφικές παραχωρήσεις.   
Καλή πανσέληνο φίλοι μου, και … ψυχραιμία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου