Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Άρης στην Παρθένο

15/10 έως 07/12/2013

Ο Άρης έκανε την είσοδο του στο γήινο ζώδιο της Παρθένου, ζώδιο της εργασίας, της υπηρεσίας, της υγείας.
Σε αυτήν την θέση πλέον, η απαιτούμενη ενέργεια για την έκφραση της ατομικότητας μας, στρέφεται σε πιο πρακτικά και απτά ζητήματα. Στρέφει την δράση μας στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, ενώ ενίοτε καλούμαστε να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους την έχουν ανάγκη. Ως μεταβλητό ζώδιο μας δίνει την δυνατότητα της προσαρμοστικότητας.
Τα εργασιακά, η ρουτίνα της καθημερινότητας και η υγεία περνάνε σε πρώτο πλάνο. Η διάθεση όλων γίνεται πιο επικριτική και διογκώνεται το άγχος, καθώς, η τάση μας για διεξοδικές αναλύσεις και εστιασμό στις λεπτομέρειες, μας απορροφά μεγαλύτερη - από όσο πρέπει - ενέργεια.
Σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις με συνεργάτες, συναδέλφους, εργοδότες, υφιστάμενους, πελάτες κτλ. Στην θετική της πλευρά, πιθανόν να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας.
Δεν αποκλείεται να παρατηρήσουμε αύξηση των ιώσεων ή να θελήσουμε να ασχοληθούμε με προβλήματα υγείας - σοβαρά ή μη - τα οποία έχουμε παραμελήσει. 
Η πρώτη όψη που σχηματίζει ο Άρης είναι αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Αν η διέλευση αυτή, μας βρει σε κατάσταση εσωτερικής και πνευματικής αναζήτησης τότε, ίσως να μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή όνειρα και εμπνεύσεις για τα οποία μέχρι πρότεινος διστάζαμε. Αν αναζητήσουμε την εκτόνωση της ενέργειας σε απόλυτα γήινο επίπεδο, το πιθανότερο είναι να βρεθούμε σε κατάσταση σωματικής εξάντλησης. Η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα συμμετέχει με ιδιομοιρία στην έκλειψη Σελήνης στις 19 Οκτωβρίου, καταλαμβάνοντας μάλιστα τους γωνιακούς οίκους 1 - 7 (άξονας των σχέσεων). 
Στις 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνει ένα τρίγωνο (9η25') με τον Πλούτωνα όπου, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απόλυτα θετική όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση συμμετέχει στο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μια όψη εκρηκτική που πρωταγωνιστεί στα ανατρεπτικά γεγονότα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Επομένως, ο Άρης εδώ ίσως να λειτουργήσει ως πυροδότης σε πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο ακόμα και να δώσει έξαρση γεωφυσικών φαινομένων.
Την ίδια ακριβώς στιγμή, θα κάνει εξάγωνο με τον Ερμή από τον Σκορπιό, και ελπίζουμε οτι η όψη αυτή θα βοηθήσει στην εγρήγορση της σκέψης και αντίληψης μας και όχι στην παρορμητική και απερίσκεπτη έκφραση μας.
Στις 03 Νοεμβρίου, ημέρα της Ηλιακής έκλειψης, βλέπουμε τον Άρη να συμμετέχει με εξάγωνο ακριβείας προς τον Ήλιο και την Σελήνη.
Στις 09 Νοεμβρίου κάνει ένα ακόμα εξάγωνο, αυτή τη φορά με τον Κρόνο (14η36'). Εδώ μας δίνεται η ευκαρία να προγραμματίσουμε την δράση μας και να δώσουμε δομή στις ενέργειες μας, ούτως ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. 
Στις 19 Νοεμβρίου, σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία από τον Καρκίνο (20η15'). Η ενέργεια αυξάνεται, και η ενασχόληση μας με οικονομικά, επαγγελματικά και νομικά ζητήματα είναι πιο αποδοτική.
Τέλος, στις 03 Δεκεμβρίου, αποχαιρετά την Παρθένο με ένα τελευταίο εξάγωνο προς τον Ερμή στον Σκορπιό (27η50'). Μια ακόμα ευκαιρία να έχουμε καθαρή και γρήγορη σκέψη, να ασχοληθούμε με τα γραπτά και να πάρουμε δυναμικές αποφάσεις.

Να θυμάστε ότι, τα όσα γράφονται στο παρόν κείμενο, αφορούν αποκλειστικά και μόνο την διέλευση του Άρη και τα σημεία στα οποία θα επιδράσει. Αν έχετε προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τις μοίρες που αναλύσαμε, σας αφορά μεν, αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος του γενέθλιου χάρτη σας. Είναι μια γενικότερη προσέγγιση που δεν αντικατοπτρίζει τις αυστηρά ατομικές σας προβλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου