Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πανσέληνος 22 Ιουλίου '13

 Ξεκινάνε τα γενέθλια για τους φίλους μας τους Λέοντες, αφού σήμερα ο Ήλιος θα κάνει την είσοδο του στο ζώδιο αυτό. Η αρχή γίνεται με μια πανσέληνο στην μηδενική μοίρα και φυσικά επηρεάζει τον σταθερό σταυρό (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) των πρώτων-πρώτων ημερών και όσους έχουν πλανήτες κοντά σε αυτές τις μοίρες.
Στον χάρτη της πανσελήνου βλέπουμε οτι το δίπολο Σελήνης-Ήλιου βρίσκεται σε σχηματισμό τετραγώνου με τον Κρόνο στην 5η μοίρα του Σκορπιού.

Σε ψυχολογικό επίπεδο νοιώθουμε οτι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς θα τα θέλαμε, δημιουργώντας μια πρόσκαιρη απογοήτευση και μια απροσδιόριστη ανησυχία. θέλουμε να χαρούμε αλλά οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν. Το αποκορύφωμα είναι στις 28 Ιουλίου, όταν ο Ήλιος θα σχηματίσει τετράγωνο ακριβείας με τον Κρόνο, από διέλευση. Ακόμα πιο σημαντικό δε, είναι οτι ο Ήλιος στο Λιοντάρι αγαπά την διασκέδαση, την χαρά της δημιουργίας, την εξωστρέφεια και απεχθένεται την μιζέρια και τον αυτοπεριορισμό. Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με τον Κρόνο και μάλιστα στο ζώδιο του Πλούτωνα (αυτήν την μαυρίλα ο Λέοντας δεν την αντέχει).
 Συγχρόνως, η Αφροδίτη αλλάζει και αυτή ζώδιο και μπαίνει στην Παρθένο, μια θέση που δεν διασκεδάζει τον έρωτα έτσι όπως της αρμόζει, αλλά προτιμά να συνυπολογίζει τα οφέλη. Η ανασφάλεια και η πρακτικότητα εμποδίζει την απελευθέρωση της χαράς. Σύντομα  όμως, και συγκεκριμένα στο διάστημα 26 με 28 Ιουλίου, η Αφροδίτη θα βρεθεί απέναντι από τον Ποσειδώνα και σε ταυτόχρονα εξάγωνα με τον Κρόνο και τον Δία. Νερό και Γη. Πιθανόν, η δίψα της Αφροδίτης να ικανοποιήσει τις γήινες αισθήσεις της και, να βρει ανταπόκριση στην πρακτική εφαρμογή των ιδεατών της αναγκών.

Ο Ερμής, μόλις έχει γυρίσει ορθόδρομος και σε αυτή την φάση, το επικοινωνιακό κομμάτι δεν προχωρά ακόμα όπως πρέπει. Αν προσθέσουμε και την ακριβή σύνοδο Άρη-Δία στον Καρκίνο, η ενέργεια είναι έντονη αλλά πιο εσωστρεφής. Με λίγα λόγια, "θέλουμε" αλλά...κάτι δεν μας αφήνει.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεται ανασυγκρότηση, πειθαρχία, υπομονή και... που θα πάει; όλα θα γίνουν...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου