Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Νέα Σελήνη Ιουλίου

Ηφαιστιακή ενέργεια στο ζώδιο του Λέοντα

27 Ιουλίου 2014



Μια άκρως δυναμική Νέα Σελήνη έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα των ημερών, που μόνο ήσυχο δε είναι. Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Ιουλίου ’14, Σελήνη και Ήλιος συναντιόνται στο ζώδιο του Λέοντα, με την λαμπερή συνοδεία του Δία να φωτίζει και να μεγεθύνει τις  ποιότητες αυτών των ουράνιων σωμάτων. Με υπέρλαμπρη διάθεση για μια νέα αρχή, νέα στάση ζωής, αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας, ευγνωμοσύνης, υπερηφάνειας, τα οποία όμως δυναμιτίζει ο Άρης στον Σκορπιό που μόλις έκανε την είσοδο του σε αυτό το ζώδιο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει αντικειμενική χαλαρότητα αλλά μια διάθεση να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε υπό το πρίσμα της ζήλιας και της έντασης. Όχι απλά «σε θέλω» αλλά «απαιτώ να σε έχω»!

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Άρεια επίδραση σε πολεμικό κλίμα

17 Ιουλίου - ενεργοποίηση της έκλειψης Απριλίου από το τετράγωνο Ήλιου-Άρη




Κάθε φορά που ανακαλύπτω, πόσο πιστά και με ακρίβεια λειτουργεί η αστρολογία, τόσο πιο πολύ ερωτεύομαι τον κλάδο αυτόν που υπηρετώ. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι είμαστε μέρος μιας οικουμενικής ενέργειας, και κολυμπάμε μαζί της όπου κι αν αυτή κατευθύνεται. Μόνο που, το ιδανικό θα ήταν, όχι να γινόμαστε έρμαιο αυτής της ροής αλλά να συνεργαζόμαστε και να αφομοιώνουμε τις ποιότητες της, με μόνο σκοπό την ανύψωση μας.
Σε έναν κόσμο όμως, που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, δεν μένει παρά να ερμηνεύουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στην πιο γήινη μορφή τους. 

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δίας στον Λέοντα

 Έξω καρδιά...


16 Ιουλίου 2014 - 11 Αυγούστου 2015



Το ζώδιο του Λέοντα αποτελεί την επιτομή της λάμψης, της ζωτικότητας, της αυτοπεποίθησης. Είναι ο απόλυτος Βασιλιάς του ζωδιακού. Η παρουσία του αποπνέει μεγαλοπρέπεια και αυτοκρατορικό αέρα. Όταν ο Δίας δηλώνει την παρουσία του σε αυτό το ζώδιο, δεν μπορεί παρά να αναδείξει όλα όσα πρεσβεύει ο Λέοντας, μεγεθύνοντας τις ποιότητες του, τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πανσέληνος Ιουλίου

Καρκίνος - Αιγόκερως

12 Ιουλίου 2014



Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ήλιος από τον Καρκίνο και η Σελήνη από τον Αιγόκερω, θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο στην 20η03' μοίρα, ολοκληρώνοντας έτσι την πανσέληνο του Ιουλίου. Οξύμωρο ναι, μια στιγμή που ανήκει δικαιωματικά στην Σελήνη, εμείς θα νοιώθουμε την κάψα του Ήλιου.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ήλιος - Πλούτωνας αντίθεση: εσύ ή εγώ;

Διλλήματα κι αναμετρήσεις



Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, ο Ήλιος στον Καρκίνο θα βρεθεί απέναντι από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, στην 12ο17’ μοίρα.

Η όψη σηματοδοτεί διλλήματα επιλογών και αντιπαραθέσεις, σε επίπεδο έντονης συναισθηματικής πίεσης. Με την πλουτώνια ενέργεια να επισκιάζει το ηλιακό φως, επικρατεί κτητικότητα και δεσποτισμός. Οι καταστάσεις χαρακτηρίζονται από μια τάση επιβολής του «εγώ» με κάθε τρόπο. Αυτό είναι και το σημείο  τριβής όμως. Όταν ο ένας προβάλλει και επιβάλλει τα δικά του θέλω, απλώς ασκεί έναν έμμεσο τρόπο κυριαρχίας και χειραγώγησης. Είναι άλλωστε πολύ πιο βολικό και φαινομενικά ανώδυνο να ακολουθήσουμε την τετριμμένη, τον δρόμο που ήδη ξέρουμε – όσο καταστροφικός κι αν είναι.