Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πανσέληνος Ιουνίου


Πίσω από τα παρασκήνια

Δίδυμοι - Τοξότης  (22ο06')

13 Ιουνίου 2014
 

Το πρωί της Παρασκευής - 13 Ιουνίου - και συγκεκριμένα στις 07:12, σχηματίζεται η πανσέληνος του μήνα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, πανσέληνο έχουμε κάθε φορά που ο Ήλιος και η Σελήνη βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο, και κάνουν αντίθεση ακριβείας. Η φωτεινότητα της Σελήνης είναι στο μέγιστο. Υπό το πρίσμα αυτού του φωτός έρχεται η συνειδητοποίηση. Επηρεάζει περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο, υποδηλώνει ολοκλήρωση και τέλος, ενεργοποιεί θέματα σχέσεων, αντιπαραθέσεις και διλλήματα.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ερμής ανάδρομος Ιούνιος 2014



Σ
Η επικοινωνία στο στόχαστρο
τις 7 Ιουνίου 2014, ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στην 03ο10’ του Καρκίνου, έως την 1η Ιουλίου, οπότε και θα ορθοδρομήσει  στην 24ο23’ των Διδύμων.

Οι ανάδρομες φάσεις του Ερμή, σηματοδοτούν  περιόδους  εσωτερικής επικοινωνίας και αναθεώρησης. Είναι μια κοσμική ανάπαυλα καθώς η φρενήρης καθημερινότητα μας, δεν μας δίνει τον χρόνο να «μιλήσουμε» με τον εαυτό μας. Έτσι,  το διάστημα αυτό, η επικοινωνία με τον έξω κόσμο φαίνεται να ολοκληρώνεται με κάποιο βαθμό δυσκολίας. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να αναβάλλουμε τις τελεσίδικες αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα, καθώς το πιθανότερο είναι να μετανιώσουμε στην συνέχεια. Αντ’ αυτού, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ανάδρομη περίοδο του Ερμή, για να εξακριβώσουμε τι πραγματικά θέλουμε, τι μας ικανοποιεί, να εντοπίσουμε σημεία που πρωτύτερα μας είχαν διαφύγει, και γενικότερα να καθαρίσουμε την σκέψη μας. Μπορούμε να ανασύρουμε πληροφορίες που είχαμε κρύψει από την μνήμη μας και να ξεσκονίσουμε τις άχρηστες. Ενίοτε, βρίσκουμε και αντικείμενα ή πρόσωπα τα οποία θεωρούσαμε χαμένα.